La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Comissió de l’Horta presenta el projecte de modernització del reg de l’Horta

Data de publicació: 13/2/2017

El pla, que s’ha estructurat en tres sectors, suposarà un estalvi del 40% de l’aigua de reg i una millor aplicació de l’aigua als conreus

A la comissió també s’ha presentat el document inicial del Pla d’Usos de l’Horta, que iniciarà el procés participatiu a finals de febrer, amb els agents implicats

La Comissió Territorial de l’Horta ha presentat el projecte de modernització del regadiu de l’Horta. En concret, s’ha detallat el pla de modernització del reg del sector A de la demarcació de la Junta de Sequiatge de Lleida. El projecte s’estructura en 3 sectors i l’A preveu implantar-se de manera immediata, abastint una superfície de 1.100 hectàrees de 370 propietaris (548 parcel·les). Els regants serien de les partides de Rufea i Butsènit i sectors de la Caparrella i Malgovern.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha apuntat que el projecte, d’un gran interès per als regants, suposarà un estalvi del 40% de l’aigua de reg i una millor aplicació de l’aigua als conreus. La inversió necessària està quantificada en 6 milions d'euros. El tinent d’alcalde ha manifestat el suport de l’equip de govern a aquest pla i ha ofert assessorament per presentar-lo davant el Ministeri d’Agricultura. De fet, tots els grups amb representació a la Paeria s’han sumat a la proposta de resolució per acordar el suport al projecte.

En la sessió territorial d’aquest dilluns s’ha presentat també el Pla d’Usos de l’Horta. Aquest document pretén mantenir i promocionar l’activitat agrària de l’Horta de Lleida, impulsant programes específics i accions que permetin preservar els valors i les funcions diverses de l’espai agrari. Alhora, ofereix oportunitats per a la millora de les rendes agràries dels seus habitants, en el marc d’una agricultura sostenible integrada en el territori i en harmonia amb el medi natural. A finals d’aquest mes de febrer i al març es farà el procés participatiu on es convocaran les entitats i les persones interessades en el projecte. També hi haurà un espai de participació online.

L’Horta de Lleida és un espai agrari d’uns 5 quilòmetres a l’entorn de la ciutat, amb 19.008 hectàrees, que compta, entre altres xifres, amb un 80% de la superfícies d’usos agraris i 976 explotacions agràries.

Les línies estratègiques que determina el Pla són:

-Millorar i optimitzar les infraestructures i els serveis generals del territori agrari de l’Horta.

-Promoure sistemes de producció i comercialització que afavoreixin l’increment de les rendes generades per les explotacions agràries.

-Fomentar la implantació de serveis i la modernització de les explotacions agràries per millorar-ne la viabilitat.

-Aconseguir un espai de qualitat a l’entorn de la ciutat de Lleida, integrat en el territori i en harmonia amb el medi natural i els seus valors paisatgístics.

-Consolidar i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de l’Horta de Lleida de forma compatible amb l’activitat agrària.

Pel que fa a l’ordenació dels usos s’apunten els següents, amb els corresponents criteris:

-Usos agraris i construccions vinculades: Protecció i promoció de l’activitat agrària; promoció de l’horticultura i alternatives a l’agricultura extensiva; millora de les estructures de producció; aprofitament de la multifuncionalitat i complementarietat de l’activitat agrària; identificació i preservació de les construccions.

-Altres construccions i activitats preexistents: Reconèixer usos admesos, els usos prohibits i els usos disconformes

-Actuacions específiques d’interès públic: Donar cabuda i resposta integradora a equipaments i serveis comunitaris no compatibles amb usos urbans, infraestructures, xarxes, etc.

-Xarxes viaries i infraestructures: Millora i optimització de les condicions dels camins i de la xarxa de reg; garantir la seguretat.

-Usos públics: Fer-los compatibles amb la conservació global de l’espai rural i amb respecte als béns públics i els drets dels propietaris.

-Sistemes naturals i paisatge: Garantir la protecció dels sistemes naturals i la seva millora; minimitzar l’impacte negatiu sobre el paisatge.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.