La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La transparència de la Paeria reconeguda, de nou, amb el segell Infoparticipa

Data de publicació: 1/4/2017

L’informe anual de la Universitat Autònoma de Barcelona avala la transparència municipal de Lleida

ALCALDIAVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Paeria és, de nou, un dels ens locals catalans que ofereixen una major transparència. Lleida ha tornat a superar el 95% de qualificació, amb la qual cosa revalida el Segell Infoparticipa. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, s’ha mostrat molt satisfet perquè aquesta nova distinció representa superar amb nota per tercer any consecutiu l’avaluació que realitza el Mapa Infoparticipa.

El paer en cap ha assegurat que la Paeria mantindrà la línia de potenciar la transparència municipal així com els processos participatius. Ha recordat que, enguany, per primera vegada a l’Ajuntament de Lleida, la ciutadania podrà decidir el destí d’una part del pressupost municipal amb un procés participatiu: “gestionem amb transparència i de manera oberta i seguim amatents davant les noves eines i plataformes de difusió i comunicació que sorgeixen”, ha assenyalat.

L’Ajuntament de Lleida rebrà el Segell Infoparticipa en un acte, que se celebrarà el 19 d’abril, a la Universitat Autònoma de Barcelona, i que presidirà la rectora de la UAB, Margarida Arboix Arzo.

El Mapa Infoparticipa l’impulsa el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, resultat d'haver desenvolupat i validat l'any 2012 el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya.

El Consell Certificador ha avaluat la informació que els ajuntaments ofereixen a la seva web sobre els representants polítics, sobre la gestió dels recursos col·lectius i econòmics (pressupostos, salaris, contractacions i subvencions), informació sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. El total de requeriments sol·licitats eren 52.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.