La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Ros: "Ens uneix un passat històric que ens serveix per construir futur i projectes de desenvolupament a les dues ciutats"

Data de publicació: 13/7/2017

Una delegació de l’Ajuntament de Lleida, encapçalada per l’alcalde de Lleida, ha assistit avui a Xàtiva a l’acte institucional que corrobora el protocol d’agermanament per fomentar la col·laboració entre els dos municipis en matèria de cultura, promoció econòmica i fires, posant en valor els punts històrics que els uneixen. Prèviament han mantingut una reunió de treball amb l’alcalde Xàtiva i membres del consistori per concretar propers projectes de col·laboració.

ALCALDIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha encapçalat la delegació lleidatana que avui ha participat a Xàtiva en l’acte oficial que aprofundeix en el protocol d’agermanament signat el passat mes de desembre a Lleida on s’establia la voluntat de fixar punts de col·laboració entre ambdues ciutats que contribuïssin a la promoció cultural, la recerca històrica, el turisme i la promoció econòmica. Hi han assistit els tinents d’alcalde Rafel Peris i Joan Gómez, la regidora Ángeles Ribes i els regidors Francesc Gabarrell i Pau Juvillà.

L’alcalde i els regidors de la corporació lleidatana han estat rebuts per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i diferents membres del consistori, amb qui s’ha mantingut una reunió de treball per fixar properes col·laboracions. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha signat al llibre de la ciutat i ha destacat en el seu parlament el fet que “ens uneix un passat històric que ens serveix per construir futur i projectes de desenvolupament a les dues ciutats". L’alcalde de Lleida també ha defensat el paper cohesionador de les ciutats: “Crec fermament en el paper que exerceixen les ciutats per unir el que moltes vegades les nacions, els estats o el context internacional separa" i, en aquest sentit, ha assenyalat que “les ciutats tenen molt passat però, sobretot, molt futur en aquest món global".

A Xàtiva s’ha continuat l’acte d’agermanament iniciat a Lleida, “un agermanament basat en una història comú, en molts elements de relació que hi ha hagut al llarg de la història entre les ciutats de Xàtiva i de Lleida que van des de situacions i períodes tràgics de la nostra història a períodes en els quals l’educació, la cultura... que també hem compartit, han estat símbols de períodes històrics”. L’alcalde ha remarcat que és aquesta història en comú la que “posa la base per tirar endavant junts projectes molt especialment en els àmbits culturals, artístics, de servei als ciutadans” Tall de veu Àngel Ros

Per la seva banda l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà ha agraït la visita de la delegació lleidatana i ha destacat que volen basar la relació entre ambdues ciutats “partint d’una història comú i buscant un futur acompanyats en determinats àmbits que poden ser profitosos per les dues ciutats, la fira, el turisme, la cultura... En això volem basar la nostra relació que està començant i el treball que hem tingut en el dia d’avui ha sigut tremendament profitòs” Tall de veu Roger Cerdà

Lleida i Xàtiva comparteixen, entre d’altres aspectes històrics, el rei Jaume I, que va firmar al s.XIII el privilegi de les fires de les dues poblacions, que es mantenen. Així mateix, Alfons de Borja, nascut a Xàtiva i futur papa Calixte III, fou alumne i catedràtic de l'Estudi General de Lleida. Xàtiva i Lleida van patir les guerres de Successió i la Guerra Civil i, en aquesta, foren bombardejades, episodi que les dues ciutats recorden cada any amb un homenatge a les víctimes. Lleida i Xàtiva també tenen en comú una rica vida cultural que serà la base per teixir iniciatives de col.laboració en aquest àmbit.

En el marc de la visita oficial a Xàtiva, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i els membres de la delegació han saludat l’Abat de Xàtiva, José Canet.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.