La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

600 participants i 2,5 tones de caramels a la Cavalcada de Reis, on el Marraco estrenarà un motor més ecològic

Data de publicació: 2/1/2019

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha explicat que “la revolució verda” que la Paeria promou a la ciutat també ha arribat al Marraco, amb un motor més sostenible

Ses Majestats arribaran dissabte a les 17.30 h a l’estació de ferrocarril per iniciar la desfilada a les 18 h, amb 14 carrosses i diversos grups d’animació que faran el recorregut habitual. Enguany, la recepció dels Reis d’Orient als infants de la ciutat es farà al Pati de la Paeria

La Cavalcada de Reis a Lleida comptarà enguany amb uns 600 participats i repartirà 2,5 tones de caramels. Ses Majestats arribaran a l’estació de ferrocarril a les 17.30 h i la desfilada començarà a les 18 h, amb 14 carrosses i diversos grups d’animació, que faran l’habitual recorregut de 2,8 km. Enguany, com a novetat, la recepció que els Reis d’Orient fan als infants, un cop ja tenen les claus màgiques que obren les cases de la ciutat, es farà al Pati del Palau de la Paeria. Així ho ha explicat el el paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinent d’alcalde, Montse Parra. A més, l’alcalde ha assenyalat que el Marraco també s’ha sumat a la “revolució verda”, amb l’estrena d’un motor nou per a la Cavalcada, que és més sostenible i eficient.

Marraco “eco”

El Marraco estrena nou motor i també ha renovat el seu interior, adaptant-lo a la tecnologia actual, amb una major autonomia i un baix nivell d’emissions. El representant del grup Mibec, Enric Lamolla, empresa que s’ha encarregat de l’actuació, ha indicat que s’ha canviat l’estructura, s’ha pintat la carrosseria i el xassís interior i s’ha modernitzat. Els punts principals són la descarbonització del motor i la instal·lació d’un sistema GLP, gas liquat del petroli, que contamina menys. Emet un 20% menys de Co2 (diòxid de carboni) i un 80% menys d’òxid de nitrogen. Així, la combustió és GLP en lloc de gasoil (fins ara era diesel). Un altre aspecte que ha destacat Lamolla és que el tub d’escapament s’ha dirigit cap a dalt, per les escames del marraco, i no per darrere.

Xifres de la Cavalcada 2019

Unes 600 persones participaran en el desenvolupament de la cavalcada: serveis tècnics, forces de Seguretat, grups de música i grups d’animació de Lleida, col·lectius com Els Armats de la Sang o els Castellers de Lleida, etc. Montse Parra ha indicat que s’espera, com en anteriors anys, l’assistència d’unes 2.5000 persones de públic. Diversos grups d’animació i grups de música, acompanyaran els Reis i les 14 carrosses de la comitiva, que preveu repartir 2,5 tones de caramels, aptes per a celíacs i lliures d’al·lèrgens. Repartiment en mà dels caramels.

Desfilada amb seguretat

L’alcalde ha remarcat que un equip d’unes 70 persones vetllarà per la seguretat a la cavalcada. Larrosa ha assegurat que s’ha de garantir el funcionament de la desfilada amb normalitat, perquè sigui “lluïda i segura”.

En aquest sentit, ha volgut agrair el treball dels cossos de seguretat i dels serveis d’emergències durant aquestes dies festius, que d’altra banda també s’estan desenvolupant sense incidències.

Recorregut

La Cavalcada de Reis, un dels esdeveniments més populars, esperats i participatius de la ciutat. Arribaran a l’estació Lleida-Pirineus a les 17.25 h. amb la màquina anomenada “Ieie” (de l’època yeyé) i seran rebuts per l’alcalde i els nens i les nenes de la ciutat que els esperaran per saludar-los. Acte seguit, escortats pels Armats de la Sang, es dirigiran cap a plaça de davant de l’estació per pujar a les carrosses i iniciar la desfilada a les 18h.

Es manté el recorregut, d’uns 2,8 quilòmetres, ja consolidat pel barri de Cappont: plaça Ramon Berenguer IV, Rambla Ferran, Francesc Macià, Pont Vell, Avingua de les Garrigues, Avinguda València, Avinguda de l’Estudi General, Pont universitat, Plaça d’Espanya, Avinguda Madrid Avinguda Blondel, Avinguda Madrid, Plaça Espanya, Avinguda Catalunya i Avinguda Blondel.

La Cavalcada es podrà seguir en directe per Lleida Televisió

Recepció al Palau de la Paeria

El final de la cavalcada serà davant de la façana de la Paeria, a l’avinguda de Blondel, on el paer en cap farà el lliurament de les claus de la ciutat i els Reis adreçaran el seu missatge als infants de Lleida.

A continuació es farà la recepció dels nens i les nenes a l’interior de l’edifici de la Paeria, al Pati, amb accés d’entrada per Blondel i sortida per la plaça de la Paeria

Ruta del Camarlenc i Cucalòcum

L’arribada dels Reis a Lleida va precedida per l’arribada del Camarlenc, que recull les cartes dels infants de la ciutat per facilitar la feina als Reis d’Orient. El patge reial visita els diferents baris de la ciutat. Avui també ha estat a Cucalòcum, on fins aquest divendres, 4 de gener, s’hi poden veure exposades les carrosses que acompanyaran els Reis Mags i on s’hi pot fer, per quart any consecutiu, una visita teatralitzada.

Una altra activitat que es fa a Cucalòcum per sisè any consecutiu és “Fem un clic pels Reis!”. Recull a l’espai d’exposició de les Carrosses al Cucalòcum un seguit de fotografies de nens i nenes saludant i fent un petó als reis, que seran projectades, en un seguit de pantalles que durà incorporat un dels vehicles participants a la Cavalcada, concretament el Bus turístic de Lleida.

Accessibiliat

Quatre espais inclusius a la Cavalcada i intèrpret de llengua de signes per seguir els missatges reials.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.