La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria edita una guia d’actuació per a víctimes de violència masclista durant el confinament pel coronavirus

Data de publicació: 26/3/2020

Amb aquest document, pràctic i visual, s’informa que l’atenció es manté activa amb la reorganització del servei, que ofereix protecció, orientació i assistència social

Dona indicacions de com actuar en situacions d’emergència i recorda els telèfons essencials

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

L’Ajuntament de Lleida ha editat una guia d’actuació per a dones que es troben en una situació de violència masclista amb els recursos que tenen al seu abast en cas que necessitin algun tipus d’ajuda i/o suport durant el confinament per la Covid-19. El document, coordinat des de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, recull els recursos disponibles a Lleida amb la manera d’accedir-hi, com correus, adreces o telèfons de contacte, així com el tipus de servei en cada cas.

En aquesta guia es troba informació i assessorament, així com els procediments d’actuació en cas d’emergència i altres situacions com, per exemple, si la dona víctima de violència masclista viu amb l'agressor, si no hi viu, si tenen fills o filles en comú, etc. La guia destaca que l’atenció psicològica i jurídica es garanteix en qualsevol moment.

El Govern de la Generalitat ha decretat com a essencials els serveis d’emergència i acollida a dones víctimes de violència masclista per la qual cosa les diferents administracions tenen activats protocols d’actuació per atendre aquests casos que posen en risc les persones. Els serveis mantenen l’activitat per si cal actuar en aquells casos que requereixin de respostes d’emergència o atendre l’acolliment d’urgència social.

Cal tenir presents el telèfon del Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) 973 700 461 o els que estan operatius les 24 h per a atenció psicològica, jurídica i acolliment social: el 112 i el 900 900 120 -telèfons gratuïts-. Aquest últim, l’ofereix l’Institut Català de les Dones, organisme que apunta que, en cas de necessitat, també es pot confiar en establiments on es trobi el cartell “establiment segur contra la violència masclista”, com ara farmàcies, supermercats, etc.

La Delegació del Govern estatal contra la violència de Gènere ha publicat una guia amb, entre altres, informació general i com actuar en cas d’emergència.  


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.