La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria elabora una guia per informar els treballadors i treballadores afectats per un ERTO

Data de publicació: 30/3/2020

Sota el títol de ‘FAQS que poden ajudar a tenir informació’, intenta resoldre els dubtes més essencials, plantejant i responen a deu preguntes

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ / REGIDORIA D'OCUPACIÓ

La Regidoria de Participació i la Regidoria d’Ocupació, des de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO), han elaborat una guia informativa, a través de la qual es vol donar resposta a les possibles qüestions que pot plantejar-se la ciutadania afectada per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Des de l’Ajuntament s’ha pres consciència que cal ajudar els treballadors i treballadores a resoldre els dubtes que genera un canvi tan important en la seva trajectòria laboral, en un moment que cercar la informació pot ser més dificultós, per la situació d’emergència sanitària i confinament que pateix la ciutat a causa de la Covid-19.

De la mateixa manera que Globalleida ha habilitat un servei d’informació i assessorament per a autònoms i petites i mitjanes empreses, els treballadors i treballadores interessats/des podran adreçar-se telemàticament a l’IMO, a partir d'aquest dilluns, si algun dels dubtes que poden tenir no queden aclarits amb la guia que adjuntem i que també es publicitarà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Lleida.

Deu preguntes amb resposta

La guia es planteja una sèrie de qüestions a les quals ella mateixa respon tot seguit. D’aquesta manera, es pretén resoldre els interrogants, tan sobre què implica laboralment estar afectat per aquesta situació com quina és la relació contractual que s’estableix. També respon sobre la retribució salarial a la qual es té dret, el temps de durada dels ERTO, els possibles acomiadaments que puguin produir-se i les comunicacions que s’han d’establir entre empresari i treballador/a.

El document informatiu pregunta sobre quines empreses poden fer un expedient de regulació temporal d’ocupació; què implica pel treballador veure’s afectat, tant en l’àmbit de la jornada laboral com la repercussió salarial; si durant aquest període d’excepcionalitat se segueix cotitzant a la Seguretat Social, i si es té dret al subsidi d’atur, malgrat que no s’hagi cotitzat el període establert. També pregunta i respon sobre qui es fa càrrec de la tramitació per cobrar l’atur i quina proporció de salari perceben els afectats per un ERTO, així com si es pot treballar en una altra feina, mentre duri aquesta situació.

La guia aclareix el temps d’aplicació dels expedients de regulació, a qui correspon comunicar els treballadors i treballadores que s’han vist afectats, i informa de la clàusula de salvaguarda establerta, en què cap d’ells podrà ser acomiadat en reincorporar-se a l’empresa, si més no fins sis mesos després de la finalització de l’ERTO. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.