La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria revisarà el mur de contenció del Canyeret, per garantir el seu bon estat de conservació

Data de publicació: 15/10/2020

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que des de l’any 2015 no s’havia fet cap seguiment de l’estat d’aquest mur i que la seva auscultació permetrà evitar cap problema d’estabilitat

REGIDORIA D'URBANISME

L’Ajuntament de Lleida durà a terme tasques d’auscultació de l’estat del mur de contenció del Canyeret, construït als anys 80, per garantir que no pateix cap desgast que pugui provocar problemes d’estabilitat.

Aquest mur té 550 metres de longitud, amb una alineació curvilínia en planta i està situat a la base del Turó de la Seu Vella, salvant el desnivell de més de vint metres d’alçada entre la Ronda de la Seu Vella i el carrer del Canyeret. Amb l’espai que es va guanyar amb la seva construcció a la vessant del Turó es van construir els següents edificis: l’Audiència Provincial, els Jutjats, habitatges i el pàrquing de l’Auditori.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat la importància d’actuar preventivament. “Durant els anys posteriors a la construcció del mur i fins al 2015 se’n va fer un seguiment, però des d’aleshores no s’ha fet cap control. Per aquest motiu resulta imprescindible reprendre aquests treballs d’auscultació, per poder detectar si hi ha cap problema i actuar per fer-ne el manteniment abans que es faci més important per tal de garantir la seguretat de tots”, ha destacat Postius.

L’auscultació del mur consisteix en una inspecció visual, mesura de la càrrega dels ancoratges i mesura dels moviments del mur als inclinòmetres. Segons el resultat de l’avaluació caldrà portar a terme o no accions de reparació i manteniment.

Així mateix, Postius ha visitat aquest matí els treballs que s’estan fent per revisar l’estat de conservació d’onze passarel·les per a vianants a la ciutat. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.