La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Avancen els preparatius per a la implantació del porta a porta a Pardinyes-Balàfia

Data de publicació: 15/10/2020

Amb l’elecció del sistema de contenidor amb tancament electrònic per dipositar la fracció orgànica

S’implantarà un model mixt on només es mantindran a l’espai públic els nous contenidors de matèria orgànica i els de vidre 

REGIDORIA D'HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

La regidoria de Transició Ecològica continua amb els preparatius per portar a terme en els propers mesos la segona fase d’implantació de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia, després dels bons resultats de recollida selectiva obtinguts en la primera fase a Ciutat Jardí i Vila Montcada. 

A Pardinyes-Balàfia s’ha optat per un sistema de recollida mixt, en què s’eliminaran de l’espai públic les illes de contenidors, mantenint només els de vidre i nous contenidors de matèria orgànica, que s’obriran a través d’un tancament electrònic al que s’hi accedirà amb una targeta personal.

El regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, juntament amb l’equip tècnic que coordina la implantació del porta a porta, ha visitat avui les instal·lacions d’Ilnet, on han pogut conèixer al detall les diferents opcions de contenidors d’orgànica amb obertura de targeta de diferents proveïdors per comprovar quina és la més adequada per Lleida. «La segona fase del porta a porta arribarà a una població superior als 9.000 habitants, en zones amb alta densitat de població i molta activitat comercial als baixos, i per això l’equip tècnic ha optat per un sistema de recollida mixt» ha explicat Talamonte. El regidor ha detallat que la zona en què es posarà en marxa el pla pilot serà la zona nord-est dels barris de Pardinyes i Balàfia, a partir de Corregidor Escofet, un espai que permet testar els sistema en zones amb alta densitat i baixa densitat d’habitatges.En aquest nou sistema la novetat més destacada serà la incorporació de contenidors de fracció orgànica amb tancament electrònic i identificador d’usuari per mitjà d’una targeta, «un sistema que facilitarà que la fracció que genera més olors i incomoditats es pugui dipositar en el contenidor específic sempre que es requereixi», ha explicat Talamonte. «Posarem les coses fàcils a la ciutadania perquè la recollida porta a porta segueixi funcionant tant bé com ho ha fet a Ciutat Jardí i Vila Montcada, on s’han aconseguit uns valors de recollida selectiva del 87%, amb la consegüent millora per al medi i per a l’economia, per menys ús de l’abocador». Talamonte ha explicat que el nou sistema amb tarja permetrà fer un seguiment del grau de reciclatge i que l’Ajuntament de Lleida estudia aplicar bonificacions en la taxa d’escombraries.

Tall de veu Sergi Talamonte.

En la segona fase a Pardinyes-Balàfia, es mantindran en l’espai públic els nous contenidors de fracció orgànica amb targeta i també els de vidre, mentre que la resta de fraccions es recolliran a través del porta a porta, amb la novetat respecte a la primera fase que se separaran el paper i els envasos.

Al desembre de 2020 i gener de 2021 és previst portar a terme una àmplia campanya informativa als 3.700 habitatges i als 300 comerços de la zona amb participació dels sectors implicats i les entitats de la zona, per resoldre els dubtes i inconvenients que es presentin. La previsió és iniciar el pla pilot de recollida porta a porta a les zones nord-est de Pardinyes i Balàfia el proper mes de gener.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.