La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida licita les obres per habilitar un laboratori d’innovació agroalimentària a l’edifici de Capitania d’Artilleria del Parc de Gardeny

Data de publicació: 4/11/2020

L’Agrolivinglab està destinat a l’impuls de la transferència tecnològica i inclourà també un espai per a la implantació d’empreses TIC

JUNTA DE GOVERN LOCALVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui l’inici de la licitació del projecte de rehabilitació de l’antic edifici de capitania d’Artilleria al Parc Científic de Gardeny, per tal que aculli un espai anomenat Agrolivinglab, destinat a la promoció de la innovació i la transferència tecnològica, dins del projecte europeu INNO4AGRO

L’Agrolivinglab serà un espai de laboratori d’experiències i de cocreació per a la innovació en el sector agroalimentari i acollirà també la implantació d’empreses del sector TIC, especialitzades també preferentment en el sector agroalimentari.

El projecte de rehabilitació abasta un espai de 2.416 metres quadrats útils, dels quals 1.000 m² es dediquen a espais comuns i de gestió de l’ecosistema i els 1.416 m² restants es cediran a través d’un procés públic obert per a la concessió dels espais a empreses tecnològiques. Els espais comuns inclouran –a més de les zones de pas, recepció, serveis, etc.–, l’espai per a l’Agroalivinglab, que disposarà de despatx, espai de coworking i reunions i material de laboratori.

La Junta de Govern ha acordat avui licitar tant el projecte bàsic i executiu de la primera fase de rehabilitació, com el projecte complementari de desenvolupament de les instal·lacions de l’edifici. Aquesta primera fase abasta tot l’envoltant i l’estructura exterior completa de l’edifici i la posada a punt de la planta baixa, perquè l’Agrolivinglab pugui entrar ja en funcionament. Per a la segona fase, quedarà per rehabilitar el 70% de la part interior, que és la destinada a acollir empreses.

El pressupost de les obres és de 879.353,09 euros (més IVA), inferior en 555.646,91 euros al pressupost inicial pressupostat i finançat amb pressupost de l’Ajuntament de Lleida i fons provinents de la diputació de Lleida del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). La previsió és que les obres puguin quedar enllestides a finals de l’any vinent.

Agrolivinglab

L’Agrolivinglab serà un espai específic per a l’impuls de la innovació oberta i col·laborativa, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l’adopció del model d’agricultura 4.0. S’hi duran a terme accions de dinamització de l’ecosistema a través de la programació contínua d’activitats de laboratori d'innovació, com trobades multiagents, espais d’intercanvi “cara a cara” entre empreses i investigadors, jornades de difusió d’innovacions, demostracions a ciutadania, etc.

El Consell General del projecte INNO4AGRO ja va aprovar a principis d’any un manual propi de metodologia de l'Agrolivinglab que regirà el funcionament d’aquest centre d’innovació agroalimentària.

INNO4AGRO

L’INNO4AGRO: Un ecosistema innovador per a un sector agroalimentari intel·ligent" és un projecte de transformació del sector agroalimentari de les Terres de Lleida, cofinançat per fons europeus. Es basa en la innovació tecnològica i la posada en marxa de plataformes i espais de treball destinats a la generació d’idees i nous models de negoci.

Aquest projecte es troba alineat amb l’estratègia de desenvolupament i especialització de la Unió Europea, en connexió i sinergia amb altres instruments de l'Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i del programa de recerca i innovació de la UE Horitzó 2020.  


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.