La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Negociacions obertes en el pressupost municipal del 2021

Data de publicació: 20/11/2020

El ple per aprovar els nous comptes de l’Ajuntament de Lleida tindrà lloc el 27 de novembre

COMISSIÓ INFORMATIVA DE LES POLÍTIQUES DE GESTIÓ DEL GOVERN OBERT, ECONOMIA I PARTICIPACIÓVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió del Govern Obert, Economia i Participació ha informat el projecte de pressupost municipal per al 2021, que ha sortit dictaminat per a Ple.

En la reunió d’avui, la proposta ha rebut el vot favorable d’ERC i de JxCat, l’abstenció del Comú de Lleida i del PSC i el vot contrari de Ciutadans i del PP. Els pròxims dies prosseguiran les negociacions del pressupost amb tots els grups municipals, entre els quals PSC i PP ja han presentat les seves al·legacions. El ple dels nous comptes de l'Ajuntament de Lleida se celebrarà el pròxim 27 de novembre.

El projecte ascendeix a 167,2 MEUR, amb un increment d’un 1,78% respecte al de 2020, pel que fa als ingressos, mentre que en l’àmbit de la despesa es preveuen 163,7 MEUR.

Els pressupostos projecten un superàvit de 3,5 milions d’euros per al 2021, en compliment del Pla Econòmic i Financer de sanejament, per compensar el romanent negatiu de la liquidació de l’any 2019. Les prioritats són la reactivació de l’activitat econòmica i l’atenció a les persones, en un context econòmic i sanitari especialment difícil per la situació de les finances municipals i els efectes de la pandèmia de la Covid-19.

Al pressupost general de l’Ajuntament, s’afegeixen els dels organismes autònoms: Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (3,8 MEUR) i Turisme de Lleida (1,2 MEUR).

D'altra banda, la comissió ha informat la proposta de plantilla i catàleg/relació de llocs de treball per al 2021 així com el Reglament Regulador del personal directiu de l’Ajuntament de Lleida.

Licitacions municipals

En la sessió d'avui, s’ha informat favorablement el plec de clàusules per contractar el servei de reparació de ferms granulars dels camins públics de l’Horta de Lleida que es realitzarà amb àrids reciclats. El pressupost total de la licitació és de 146.934 euros, 111.467 dels quals s’executaran el 2021 i els 35.466 restants, en els primers quatre mesos del 2022.

També s’ha aprovat la licitació del Pla d’adquisició, manteniment i millora de la senyalització vertical i horitzontal, pressupostada en 120.530 euros i repartida en dos anualitats: 95.099 euros per al 2021 i 25.430 euros per als dos primers mesos de 2022.

La comissió ha donat llum verda a la nova licitació per al 2021 del subministrament d’àpats al menjador municipal de la Panera 7 (per valor de 37.538 euros) i del servei de vigilància i seguretat de l’allotjament d’urgència del Pla Iglú (27.174 euros) entre els mesos de gener i abril del pròxim any.

Un altre concurs informat favorablement avui ha estat el contracte d’assistència tècnica a la direcció d’obra de les instal·lacions del Museu d’Art de Lleida per valor de 48.400 euros, 19.360 dels quals consignats per al 2021 i 29.040, per al 2022 (fins al juny).

En la reunió s’ha informat la resolució del contracte amb l’empresa Flat Market per a l’explotació comercial del Mercat del Pla, davant la renúncia presentada per l’adjudicatària, així com la confiscació de la garantia definitiva dipositada a l’Ajuntament, 88.192 euros.

Així mateix, s’ha informat favorablement l’acord de col·laboració entre la Paeria i la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society per a l’organització del Pacte del Temps a Lleida 2020-21, amb una subvenció de 17.303 euros.

Un altre dels punts tractats ha estat la modificació del contracte del servei d’escombraries -que no afecta el pressupost del mateix- per reflectir canvis introduïts en la recollida porta a porta a Pardinyes-Balàfia i Ciutat Jardí. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.