La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria presenta el projecte Establiment Amic

Data de publicació: 12/3/2021

16 associacions, principalment de comerciants, s’hi han adherit amb l’objectiu a fer que els establiments siguin més accessibles amb les persones grans i aquelles que tenen discapacitats

Les regidores de Persones, Comunitat i Agenda 2030 i de Consum, Comerç i Mercats, Mariama Sall i Marta Gispert, respectivament, han presidit aquest migdia, al Saló de Sessions de la Paeria, la signatura d’adhesió de 16 associacions al projecte Establiment Amic, impulsat per les dues regidories de l’Ajuntament de Lleida, amb l’objectiu que els establiments comercials siguin adaptats per a fer-los més accessibles a les persones grans i quines tenen discapacitats.

Es tracta de petites reformes, que no sempre impliquen un cost econòmic, com per exemple disposar de cadires per a seure o preus de lectura accessible, entre altres.

Amb aquest objectiu, s’està treballant conjuntament amb les persones i entitats que integren el Consell Municipal de Persones amb Discapacitat. S’ha creat una guia on s’expliquen les principals dificultats que poden patir les persones com són la pèrdua de mobilitat i visió, la disminució d’audició o el deteriorament cognitiu.

Amb aquest plantejament es fan propostes als establiments per implementar les mesures i actuacions adients per minvar aquestes dificultats.

El projecte ofereix als establiments adherits aconseguir tot un seguit d’avantatges i beneficis com ara conèixer i aplicar pautes de millora de l’establiment en relació amb les necessitats de les persones grans, amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat; millorar el servei d’atenció al client; fer una autoavaluació del negoci amb el suport i assessorament de personal qualificat; obtenir el distintiu ‘Lleida, establiment amic’ i formar part de la xarxa d’establiments, amb els quals s’editarà una guia i mapa.

Les entitats que ja s’han adherit són associacions de comerciants, però també el Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida. En conjunt, representen més de 800 activitats econòmiques.

Les associacions de comerciants signants són les següents: Zona Alta, Eix Comercial, la Bordeta, Cappont, Magraners, Pardinyes, Slow Shop Lleida, Balàfia, Centre Històric, Escorxador, Clot, Democràcia-Remolins i Noguerola.

A l'acte de presentació i signatura també han assistit els regidors Jaume Rutllant, Joan Ramon Castro, Ángeles Ribes i Xavier Palau.

El 17,98% de la població de Lleida (25.254 persones) és major de 65 anys.

Lleida Ciutat Amiga de les Persones Grans està adherida a la xarxa mundial de ciutats amigues, promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des del gener de 2017. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.