La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida estrena el laboratori LAB 5G de l'Àrea 5G de Ponent

Data de publicació: 19/7/2021

Miquel Pueyo: “donem la benvinguda a aquesta iniciativa perquè el nostre projecte per a Lleida implica evolucionar des de la tradicional ciutat de serveis a esdevenir un hub industrial de l’àmbit TIC i agroalimentari”

ALCALDIA

Les empreses ja tenen a la seva disposició el LAB 5G de l'Àrea 5G de Ponent, ubicat a la Cambra de Comerç de Lleida. Es tracta d’un espai equipat amb aquesta tecnologia perquè les firmes puguin testejar els seus productes i serveis 5G abans de treure'ls al mercat.

L’Àrea 5G de Ponent l’impulsen l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, Telefónica, el Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT.

El LAB 5G podrà ser utilitzat per totes les empreses que ho desitgin, de forma gratuïta. Tindran a la seva disposició diverses eines de connexió a Internet, mesuradors, components per testejar eines d’IoT (Internet de les Coses), material d’ofimàtica i fonts d’alimentació, entre d’altres.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat que al nou laboratori, batejat amb el nom de Lleida On, es realitzaran tallers, presentacions o formacions en l’àmbit de la connectivitat intel·ligent, amb l’objectiu d’implantar la tecnologia 5G que permeti la creació de serveis digitals de valor afegit que es puguin estendre per les Terres de Ponent: “donem la benvinguda a aquesta iniciativa perquè el nostre projecte per a Lleida implica evolucionar des de la tradicional ciutat de serveis a esdevenir un hub industrial de l’àmbit TIC i agroalimentari.”

Atreure inversions, treball de qualitat i població

“El futur de Lleida està lligat al coneixement, exemplificat en institucions com la Universitat de Lleida o el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari. En col·laboració amb la Universitat i els agents econòmics, el nostre projecte és crear les condicions per atraure inversions, treball de qualitat i població. Per això era un deure per a les institucions lleidatanes posar-nos d’acord perquè la nostra societat pugui aprofitar totes les potencialitats d’aquesta revolució tecnològica”, ha assenyalat Pueyo.

Juntament amb l’alcalde, a l’acte de presentació del LAB 5G han assistit Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Jordina Freixanet, 2a tinent d’alcalde; Xavier Flores, responsable tècnic del projecte Àrees 5G de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat; Jara Forcadell, responsable dels projectes d’innovació i 5G a la Fundació i2cat; Julián Vinué, gerent d’Innovació i Relacions Institucionals de Telefónica Este; Tomeu Sabater, project manager 5G de Mobile World Capital Barcelona, i Òscar Alavedra, project manager 5G a la Fundació i2CAT.

En el decurs de la presentació, s’han visitat les instal·lacions i s'ha dut a terme una demostració per part de l'empresa PIRA Technology. La robot Misty, del Grup Saltó, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als assistents.

Ecosistema català de la 5G

Les Àrees 5G són un projecte de desenvolupament territorial impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la voluntat de potenciar l’ecosistema català de la 5G i convertir Catalunya en un pol de referència internacional al voltant d’aquesta tecnologia.

El pressupost de la posada en marxa del LAB 5G de l’Àrea 5G de Ponent és de 400.000 euros, que inclou les infraestructures ubicades a la Cambra de Comerç així com els diferents tècnics que han assignat les institucions.

Per fer ús del LAB 5G s’ha de concertar cita prèvia, a la Cambra de Comerç de Lleida.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.