La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Cecopal reconeix l’esforç dels joves a fer front a la pandèmia i els anima a respectar les mesures sanitàries per a frenar-la

Data de publicació: 20/7/2021

La vacunació i els cribratges ajudaran a reduir l’increment dels índexs de contagis a Lleida, que alerten sobre un possible enduriment de les restriccions

SALUT PÚBLICAVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit la reunió del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal), en la qual s’ha reconegut l’esforç dels joves de Lleida davant la pandèmia, participant en les proves de cribratge que van iniciar-se el passat 15 de juliol, a la plaça Ricard Vinyes, i que es repetiran aquest pròxim dijous, de 7 de la tarda a 10 de la nit, per a la franja d’edat de 16 a 30 anys.

El dispositiu sanitari va atendre 195 persones en tres hores, restant a la cua més d’un centenar. Aquest cribratge va permetre detectar 8 positius, que han permès tallar la cadena de contagis.

El Cecopal ha valorat molt positivament aquest esforç participatiu de la joventut en els cribratges, ja que juntament amb la vacunació són els mètodes que disposem i que ens poden ajudar a reduir l’increment de l’índex de contagis, que s’han disparat en els darrers dies a Lleida, i que ens podrien abocar a un enduriment de les restriccions, fins a arribar al toc de queda.

En la reunió, s’ha animat als joves, però també a la població en general, a ser curosos amb les mesures de seguretat que marca el Procicat i a fugir del relaxament, que ha propiciat una aparent sensació de superació de la pandèmia.

Vacunacions

Per altra part, destacar que aquest darrer cap de setmana s’han vacunat més de 4.000 lleidatans i lleidatanes, al marge d’altres persones d’altres municipis. Una xifra que eleva a 74.000 el nombre de ciutadans que han rebut les dues dosis de la vacuna i que representa la meitat de la població de Lleida. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.