La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Ampliació de l’Hotel d’Entitats Feministes de la Paeria amb 5 nous espais a la Casa dels Artistes i Artesans

Data de publicació: 21/7/2021

Conveni amb la Diputació de Lleida per impulsar les polítiques d’igualtat de gènere, feministes i LGTBIQ+

La diputada d’Igualtat, Helena Martínez, i la tercera tinenta d’alcalde i regidora d‘Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria, Sandra Castro, han signat  el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida per impulsar les polítiques d’igualtat de gènere, feministes i LGTBIQ+. L’acte s’ha fet amb la presència del president de la Diputació, Joan Talarn, i de l’alcalde, Miquel Pueyo.

El conveni està dotat amb una aportació de la Diputació de 66.000 €. L’acord, que es dona per primera vegada, permet la col·laboració de forma explícita de les dues administracions per impulsar la sensibilització de la ciutadania envers la igualtat de gènere i la no tolerància de les violències masclistes, el foment de la coeducació i el suport al col·lectiu LGTBIQ+ i els serveis als moviments associatius de les dones de la ciutat.

Sandra Castro ha agraït a la Diputació de Lleida “la seva aposta ferma i decidida per les polítiques d’igualtat de gènere i feministes a tota la demarcació”.

La regidora ha detallat els projectes que el conveni contribuirà a sufragar:  • Impuls a l’associacionisme: s’ampliarà l’espai per a entitats feministes que ja es disposa al Casal de la Dona amb unes noves dependències a la tercera planta de la Casa dels Artistes i Artesans, al carrer Cavallers. Hi haurà lloc per a cinc entitats, a banda d’una sala comuna. Fins ara, al Casal s’oferia una sala polivalent i, per tant, s’amplia l’oferta d’espais.

  • Foment de la coeducació i la igualtat de gènere i prevenció de les violències masclistes en l’àmbit de l’educació: es posa en marxa un projecte coeducatiu en les Escoles Bressol Municipals. De la mà de tres entitats lleidatanes (Associació Lika, Antisida Lleida i Colors de Ponent) es farà una revisió en clau de gènere dels projectes educatius de les EBM i es faran recomanacions per millorar-los des d’una perspectiva coeducativa.

  • Ampliació recursos habitacionals: aquesta tardor es posarà en marxa un pis per a persones del col·lectiu LGTBIQ+ que estiguin vivint situacions de violència masclista.


Helena Martínez ha assenyalat: “les administracions públiques hem d’invertir tots els recursos que tenim a l’abast per sensibilitzar la ciutadania i prevenir les violències masclistes i lgtbifòbiques que patim i que a més a més s’han vist incrementades brutalment des del desconfinament, generant recursos que permetin acollir i atendre persones que es troben en aquestes situacions”.

D’acord amb el conveni, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida es comprometen en la promoció de les polítiques d’igualtat de gènere, amb l’eliminació de les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, lluitant contra l’assetjament i promovent la sensibilització en l’àmbit associatiu treballant conjuntament amb la ciutadania, entitats socials, educatives, i col·lectius de dones del respectiu àmbit territorial.

Al mateix temps, referma la voluntat de les dues institucions d’impulsar accions orientades a donar millors respostes de suport a la ciutadania, tenint en compte també la pandèmia per la Covid-19, que ha estat generadora de situacions més difícils per a nenes, dones i persones LGTBIQ+ en situacions de violència masclista. Així, es recorda que les conseqüències d’aquesta pandèmia han portat a destinar majors recursos a aquests col·lectius que han estat fortament castigats i han sofert greument els efectes de la pandèmia.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.