La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida celebra la dotzena edició de l’Obert del Centre Històric

Data de publicació: 16/9/2021

Del 17 al 19 de setembre, visites guiades, concerts, vermuts, teatre i activitats familiars, cíviques i culturals

CENTRE HISTÒRIC

PROGRAMACIÓ (5,2 MB) Document PDF

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


Prop de cinquanta entitats i establiments del Centre Històric participen en la dotzena edició de l’Obert, que se celebra del 17 al 19 de novembre.

La inauguració tindrà lloc aquest divendres, a les 19.30 h, a la pista de la Panera, espai que acollirà tot seguit l’obertura de l’exposició “Dones Desdibuixades”, amb la prosa d’Emili Bayo i la poesia de Pere Pena, i l’actuació del grup Dwayna, organitzada per l’Espai Orfeó i Casa de la Música.

Fins diumenge se succeiran una quarantena de propostes, des de visites guiades a concerts, passant per diferents vermuts, teatre, activitats familiars, cíviques i culturals. L’aforament serà limitat. El carrer Cavallers acollirà un mercat de proximitat el dissabte, de les 10 a les 21 h. (S'adjunta la programació). 

L’Obert és una excel·lent ocasió per redescobrir el Centre Històric. Els principals monuments i equipaments del barri, així com diferents associacions i col·lectius, celebren jornades de portes obertes, visites i activitats especials. Durant aquest cap de setmana es poden visitar el Centre d’Art la Panera, el Museu de Lleida, el Museu d’Art Jaume Morera, la Galeria d’Art Espai Cavallers, la Biblioteca Pública, el Museu de l’Aigua, la Sala Manolo Calpe a la Fecoll, la Capella del Peu del Roser, la Parròquia de Sant Andreu i l’Oratori de Nostra Senyora dels Dolors, entre altres.

També s’han programat recorreguts guiats pel Parador de Turisme, la Seu Vella, així com les rutes de Turisme de Lleida.

Conviure al barri

Diumenge, entre les 17 i les 22 h, a la plaça del Dipòsit tindran lloc un seguit d’activitats organitzades per les Comissions del Consell de zona 01 “mediació i diversitat” i “manteniment i convivència” dins del projecte Conviure al Barri.

Hi haurà una gimcana, ball tradicional, sabar senegalès, pintura facial per a nens i nenes, micròfon obert, una intervenció artística del col·lectiu Promethea i degustació de bissap i te marroquí.

Farra Bordeus

La tradicional Farra Bordeus que organitzen els Castellers de Lleida se celebrarà dissabte, de les 20 a les 22 h, als Jardins de Santa Clara, amb aforament limitat.

Serà un entrepà i concert a la fresca amenitzat per Sheila & Carlos.

Homenatge a Jordi Pàmias

Dissabte, a les 18 h, tindrà lloc l'homenatge al poeta Jordi Pámias "He besat la terra humida", a l'Espai Orfeó. 

L'acte inclourà un recital audiovisual, amb la intervenció de la Companyia Casigalls.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.