La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Setmana Europea de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre

Data de publicació: 16/9/2021

El Parking Day i una jornada de carrers oberts a les avingudes de Prat de la Riba i de Rovira Roure inicien els actes aquest cap de setmana

REGIDORIA DE MOBILITAT I SERVEIS URBANS

El paer en cap Miquel Pueyo i el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans Joan Ramon Castro han presentat la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre.

Pueyo ha explicat que “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” és el lema de l’edició d’enguany que manté plenament l’objectiu històric de la Setmana de la Mobilitat: promoure hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables, mitjançant desplaçaments a peu, bicicleta, vehicles de mobilitat personal i transport públic.

L’alcalde ha reiterat el compromís de la Paeria per una mobilitat sostenible, com ho posa de manifest la nova Ordenança Municipal de Mobilitat que és en ple procés de debat i que es preveu portar a aprovació plenària el pròxim octubre després que quedés sobre la taula fa un mes per tal d’aprofundir en el consens amb tots els grups municipals.

Tant l’alcalde com Joan Ramon Castro han qualificat de molt positiu i fructífer aquest debat i han destacat la qualitat i l’adaptació als nous models de mobilitat de la futura ordenança.

El Parking Day

Després de la presentació pública de la Setmana Europea de la Mobilitat, que s’ha realitzat avui, el gruix dels actes s’iniciarà amb el Parking Day, divendres 17 i dissabte 18 de setembre.

L’objectiu és que els establiments comercials i entitats ocupin una o diverses places d’estacionament per desenvolupar-hi activitats, en forma d’expositors, espais de descans, tallers, música o teatre en directe, etc.

Joan Ramon Castro ha agraït l’adhesió d’una trentena d’entitats, associacions i comerços a la celebració d’aquesta jornada. Una d’elles és la Xarxa Municipal de Ludoteques, que ofereix un espai de joc per a tots els infants de 0 a 12 anys i les seves famílies que vulguin gaudir d’una estona de joc dins de la setmana de la mobilitat. Serà el divendres, 17 de setembre, al C/Lluís Companys, 19 (enfront Escorxador), de 10.30 h a 12.30 h i de 16.30 h a 18.30 h. Al matí, amb jocs per a infants de 0 a 3 anys, i a la tarda, amb jocs per a totes les edats.

Obrim els carrers

Diumenge serà el torn de l’Open Street Day, que també se celebra mundialment. L’Ajuntament de Lleida restringirà parcialment el trànsit de vehicles, de les 8 a les 16 h, a les avingudes de l’Alcalde Rovira Roure i de Prat de la Riba on es desenvoluparan activitats vinculades a la mobilitat sostenible.

Les restriccions seran les següents:

- Av. Prat de la Riba: s’interromprà la circulació en el tram comprés entre l’av. Alcalde Porqueres i la plaça de Ricard Viñes, en els carrils en direcció a la plaça. Es mantindran els dos sentits de circulació per la resta de carrils oberts. En la zona que quedarà lliure de trànsit, s’ubicarà un punt d’informació de Moventis-Autobusos de Lleida i una exposició.

-Av. Rovira Roure: entre Passeig de Ronda i la plaça de Ricard Viñes, Es tallarà el trànsit als vehicles motoritzats.

Rovira Roure serà l’epicentre de l’Open Street Day. En l’espai que quedarà obert per a activitats es presentarà i lliurarà de manera gratuïta el Biciregistre, que permet identificar les bicicletes amb un codi QR que s’hi enganxa i on s’inclouen les dades del vehicle i el seu titular. La informació d’aquests codis QR queda registrada en una base de dades de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, promotora de la iniciativa, de la qual Lleida forma part.

També a Rovira Roure, se situaran el Servei Català de Trànsit, amb el seu parc infantil de bicicletes, i hi haurà a més diferents exposicions: de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda; de càrrega i de distribució de mercaderies sostenibles així com de bicicletes i VMP que, en alguns casos, es podran provar.

Estrena d’un carrer per a vianants

Els actes continuaran aquest dilluns amb la presentació de les millores en el transport públic que s’han implementat i que estan en cartera, com ara les millores en el Transport a Demanda a l’Horta de Lleida, entre altres.

Per al dimarts 21 de setembre s’ha programat una activitat als centres educatius, que consisteix en sessions de formació sobre mobilitat. S'incidirà en la nova consideració legal com a vehicle de bicicletes i VMP, amb les responsabilitats, drets i deures que això comporta.

El Dia Mundial Sense Cotxes, que té lloc el 22 de setembre, s’inaugurarà un nou carrer de vianants a la ciutat que, tal com ha assenyalat el regidor Castro, s’anunciarà en els pròxims dies.

Els actes acabaran amb el Busbici, el 24 de setembre; una jornada on es proposa anar a l’escola i tornar a casa en bicicleta, formant grups d’infants acompanyats per un tutor i d’acord amb diferents recorreguts que contemplen parades per anar incorporant escolars a les comitives.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.