La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Mural en homenatge al Mestre Emili Pujol en la vianalització del carrer que porta el seu nom

Data de publicació: 22/9/2021

La Paeria incorpora art en la dignificació d’un espai urbà que es recupera per a ús exclusiu dels vianants

REGIDORIA D'URBANISME

L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui la vianalització del carrer del Mestre Emili Pujol, dins dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebren fins al pròxim divendres.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i del regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, ha visitat l’actuació amb la qual queda totalment restringit el pas de vehicles en aquesta via, excepte per als usuaris dels pàrquings privats.

Toni Postius ha explicat que els treballs han consistit a senyalitzar la vianalització; s’han col·locat uns aparcabicis i s’ha afegit un mural en homenatge a la figura que dona nom a aquest carrer, el Mestre Emili Pujol. L’autora de l’obra és la muralista Txus Montejano, que ha plasmat un retrat del compositor i pedagog en un mur d’aquest carrer. La seva proposta artística també arriba a la calçada, on s’ha pintat el pentagrama d’una composició, una guitarra i altres elements gràfics.

El paer en cap Miquel Pueyo ha destacat la qualitat del treball de Txus Montejano amb el qual es recorda una de les figures més importants de la música lleidatana: compositor, musicòleg, pedagog i guitarrista. El seu llegat està dipositat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Castro ha assenyalat que l’Ajuntament continuarà amb la vianalització de carrers, dins de la seva aposta per la mobilitat sostenible i la priorització dels vianants, els vehicles de mobilitat personal i el transport públic.

Una petició veïnal

La vianalització que s'ha presentat avui respon a una petició dels veïns i veïnes d'aquest carrer, on fins ara es podia aparcar de manera lliure. Hi havia 36 places d’estacionament, però molts vehicles aparcaven fora dels llocs establerts i era habitual que els aparcaments s’acabessin allargant diversos dies, ja que no era zona blava. Aquesta circumstància provocava sensació d’inseguretat i impedia la correcta neteja de l’espai. Un altre dels problemes que hi havia és que els conductors sovint havien de fer girs complicats per sortir d’aquest carrer que no té sortida.

L’Ajuntament de Lleida va parlar amb les comunitats de propietaris per veure quina solució es podia articular i es va acordar suprimir les places d’aparcament i vianalitzar el carrer.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.