La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Proposta de guia per concertar visites entre alts càrrecs públics amb els grups d’interès

Data de publicació: 2/11/2021

La Comissió de Transparència ha presentat aquesta eina que determina el procediment per a les reunions entre els càrrecs electes, personal directiu de la Paeria o els seus organismes autònoms i les persones o organitzacions que puguin influir en accions i polítiques públiques

COMISSIÓ ESPECIAL DE TRANSPARÈNCIAVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Comissió de Transparència ha presentat avui als seus integrants la guia per a la concertació de les audiències, reunions, actes i relacions dels càrrecs electes, personal directiu i gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament de Lleida i dels seus organismes autònoms amb els grups d’interès. El document estableix que les reunions que es mantinguin entre ambdues parts han de figurar a les agendes públiques i que per poder concertar la visita, el grup d’interès ha d’haver formalitzar la seva inscripció (o que estigui en procés).

La Paeria va aprovar per decret adherir-se al Registre dels grups d’interès, regulat per la Llei 19/2014 de Transparència, accés a la informació pública i bon govern. La llei regula les relacions dels alts càrrecs amb aquests grups, que són les persones o organitzacions que influeixen o intervenen en l’elaboració de les polítiques públiques de l’ens municipals a través de les activitats que desenvolupen. D’aquesta manera, la guia determina el procediment per concertar les trobades i mostra com s’ha d’executar la cita i les condicions que s’han de reunir.

A més d’informar sobre la guia, a la comissió s’ha explicat el protocol que s’ha d’aplicar en les relacions entre ambdues parts, així com s’ha recordat el funcionament del registre dels grups d’interès. El portal de Transparència de la Paeria inclou l’enllaç per inscriure’s i de la declaració sobre el compromís de sol·licitar la inscripció, modificació o actualització en aquest registre.

A la Comissió també s’ha votat contràriament a la compareixença sol·licitada als regidors de ciutadans, atès que s’ha deixat palès que no és l’òrgan competent per valorar les qüestions internes dels partits amb representació municipal i tampoc per entrar en qüestions que es troben judicialitzades.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.