La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria i el Col·legi de Periodistes anuncien el veredicte de la 15a edició del Premi Mila

Data de publicació: 28/2/2022

Les guanyadores han estat Maria Wayra Ficapal, en la categoria de fotoperiodisme; Anna Celma Melero, en premsa escrita; Júlia Riq, en audiovisual, i Claudia Frontino, en mitjans digitals

La tinent d’alcalde i regidora de Feminismes, Sandra Castro, ha valorat de forma positiva la qualitat i quantitat dels treballs presentats i ha manifestat el desig que augmenti la participació masculina en properes edicions per normalitzar la comunicació amb la perspectiva de gènere

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

El jurat del Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere a Lleida ha fet públics, aquest migdia, els noms de les guanyadores de la 15a edició, en un acte que ha tingut lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida.

La tinent d'alcalde i regidora de Feminismes, Sandra Castro, ha llegit la relació de premiades en les quatre categories (fotoperiodisme, premsa escrita, audiovisual i mitjans digitals).

El millor treball de fotoperiodisme ha estat "Viatge a Venus", de Maria Wayra Ficapal, publicat a l'Ara Diumenge, el 2 d'agost de 2021. Aquest reportatge consisteix en un recull fotogràfic que documenta la història del trànsit de gènere de la Roberta.

En la categoria de premsa escrita, el jurat ha atorgat el premi a "Víctimes de la justícia patriarcal", publicat per Anna Celma Melero el 17 de novembre de 2021 al diari La Directa. En aquest reportatge hi participen diferents professionals que denuncien la violència institucional i la revictimització de les dones que denuncien violència masclista.

El treball guanyador en la categoria audiovisual ha estat el reportatge "Anhels d'Aixopluc", de Júlia Riq, publicat a La Bonne el 14 d'octubre de 2021. Aquest treball periodístic exposa la història de diverses dones que treballen com a guardes forestals, un ofici socialment atribuït al gènere masculí.

El jurat també ha concedit dos accèssits en aquesta categoria. El primer a "Jo sí que et crec", de Núria Vila i Norma Nebot, emès a la cadena BTV, el 27 de novembre de 2021, i el segon a "Un any de lluita pel dret a l'avortament a Lleida i l'Alt Pirineu", de Noèlia Caselles, a les ones de Catalunya Ràdio durant tot el 2021.

Pel que fa a la categoria de mitjans digitals, el jurat ha atorgat el primer premi a " Dones sense llar. Històries de supervivència", de Clàudia Frontino, publicat a Ara Digital el 17 d'octubre de 2021. Aquest reportatge narra històries de dones què viuen al carrer i quines són les diferens porblemàtiques a què s 'enfronten a causa de la manca d'habitatge.

En aquesta darrera categoria, també s'han assignat dos accèssits: un per a "Salut! La vida amb elles", una col·lecció de reportatges de Magda Gregori Borrell, publicada al diari La Mira durant el 2021, i l’altre a "Cuerpos con discapacidad. Sexualidades invalidadas", publicat per Meritxell Rigol Barbarà a la Revista CTXT, el 2 de febrer de 2021.

Tant Sandra Castro com el president del Col·legi de Periodistes a Lleida, Rafa Gimena, han fet una valoració positiva d'aquesta 15a edició. Quantitativament, perquè ha recuperat les xifres de participació prepandèmia i, qualitativament, perquè ha comptat amb una gran varietat temàtica. La tinent d’alcalde ha fet èmfasi que la majoria de treballs estan signats per dones i ha manifestat el seu desig que augmenti la participació masculina en les pròximes edicions del Premi Mila, per normalitzar la comunicació i la informació amb perspectiva de gènere.

El lliurament del premi a les periodistes guanyadores tindrà lloc el dia 10 de març, a les 6 de la tarda, en el Saló de Plens del Palau de la Paeria, dins del marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

El Jurat de la 15 edició del Premi Mila de Periodisme ha estat format per Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes i presidenta del Jurat; Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes-Demarcació de Lleida; Montserrat Casdadellà, consellera del Consell Municipal de les Dones; Laura Alcalde, periodista lleidatana col·legiada; Monica Pelliccia, periodista guardonada en dues edicions – la IX i la XIII - del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.