La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria posa en marxa quatre nous punts de suport digital

Data de publicació: 1/4/2022

Als centres cívics de la Mariola, l'Ereta, el Secà i Magraners i a partir del maig comptaran amb connectors digitals que ajudaran a les persones que ho necessitin a dur a terme els tràmits en ordinadors d'ús públic

La tinent d'alcalde Jordina Freixanet i la regidora Marta Gispert han destacat que aquest servei, que es va posar en marxa de forma pilot a Balàfia, permet atansar l'administració a la ciutadania i combatre l'escletxa digital

REGIDORIA DE PRESIDÈNCIA

L'Ajuntament de Lleida continua acostant l'administració municipal al veïnat dels diferents barris de la ciutat, amb l'estrena de quatre nous Punts de Suport Digital, després del que es va posar en marxa en forma de pla pilot a Balàfia al novembre.

La segona tinent d'alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, la regidora de Participació, Marta Gispert, i el regidor d'Ocupació, David Melé, han presentat aquest matí el nou servei al Centre Cívic de la Mariola i han explicat que també es posa en marxa avui mateix als centres cívics de l'Ereta, el Secà de Sant Pere i Magraners.

L'objectiu d'aquests punts d'atenció és atansar l'administració municipal a la ciutadania i fer-la més accessible, donant suport a tots aquells col·lectius de persones vulnerables que es veuen afectats per la bretxa digital.

"Aquest projecte es fa gran. Al novembre vam presentar el projecte a Balàfia i vam insistir que era un pla pilot. La bona rebuda d'aquest Punt de Suport Digital a Balàfia i la mateixa demanda dels veïns i veïnes de la ciutat han fet que creguem en el projecte i anem intentant millorar-lo", ha assenyalat Freixanet, qui ha anunciat que l'objectiu ara és completar el desplegament d'aquest servei a la resta de centres cívics de la ciutat (els de Cappont, La Bordeta, Pardinyes i Democràcia) entre aquest any i principis de l'any vinent. A més, ha destacat la col·laboració entre regidories per fer-ho possible.

"Aquests punts de suport representen una finestra oberta per la ciutadania per a tenir una comunicació directa amb l'Ajuntament. Sabem que hi ha una part de la població que pateix encara aquesta escletxa digital, per motius diversos de manca d'eines informàtiques o perquè no sap com fer-ne ús. És un punt a favor més perquè el centre cívic sigui aquest espai de dinamització, de cohesió social i doni aquestes oportunitats d'inclusió a aquests col·lectius que poden estar mancats d'informació o d'aquest ús de xarxes digitals", ha explicat Gispert.

Als Punts de Suport Digital s'hi pot dur a terme la sol·licitud de cites prèvies en els diferents serveis municipals, com per exemple la OMAC i la OGAT; demanar informació relativa a la ubicació dels tràmits en línia de la Paeria; tenir un acompanyament en l'expedició de l'IdCAT-mòbil; i obtenir els certificats d'empadronament personal.

Estaran en funcionament cada dia de la setmana de dilluns a divendres de 09:30 h a 13 h i a les tardes dimarts i dimecres de 16 h a 18 h.

Connectors digitals a partir del maig

A més, han anunciat les regidores, a partir del mes de maig, s'implementarà als Centres Cívics que compten amb els Punts de Suport la figura dels connectors digitals, persones que s'encarregaran de donar suport als ordinadors d'autoservei que es situaran als vestíbuls per a permetre que la ciutadania faci tràmits en línia.

Els connectors o connectores prestaran aquesta ajuda a la ciutadania, assessorant i acompanyant a totes aquelles persones que ho necessitin, en el procés de tramitació. Es disposa de quatre persones que han estat contractades i formades per l'Institut Municipal d'Ocupació per dur a terme aquesta tasca.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.