La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Veus.kat celebra 10 anys amb un concert de gòspel

Data de publicació: 15/6/2022

Aquest dissabte, 18 de juny, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Veus.kat celebra 10 anys de Gòspel aquest dissabte, 18 de juny, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida.

Sota la direcció de Robert Faltus, Veus.kat oferirà aquest concert de celebració dels seus deu anys de vida gaudint dels sentiments, la música i el caliu que porta el gòspel.

Les entrades (11 € general / 8 € reduïda) es poden comprar a l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.

Veus.kat, cor de gòspel i música moderna

Veus.Kat és el primer cor municipal de gòspel, jazz i música moderna de la ciutat de Lleida, constituït com a formació resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida, consolidant-se com un grup coral de referència a les terres de Ponent, el cor compta amb més de 50 cantaires i musics, gent diversa d’arreu del món, persones amb grans coneixements musicals, alguns d’ells professors de música, i gent novell, però amb una gran qualitat vocal.

Les principals característiques de Veus.kat són els arranjaments musicals propis per adaptar el repertori a les seves qualitats, així com la traducció dels texts al català, apostant clarament pel territori i per potenciar la nostra cultura arreu.

Robert Faltus, director musical

Director, compositor i instrumentista eslovac establert a Catalunya. Compta amb una sòlida formació centreeuropea i una dilatada experiència internacional. És llicenciat en direcció d’orquestra, direcció coral, pedagogia i teoria de la música per diverses universitats: Universitat Comenius (Bratislava), Escola Superior de Música i Art (Bratislava), Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona). És també doctor en etnomusicologia.

En la seva carrera professional ha col·laborat amb nombroses orquestres, corals i institucions en l'àmbit internacional: Òpera del Teatre Nacional Eslovac, Orquestra d’Instruments Populars de la Ràdio Eslovaca, Festival Internacional de Folklore Východná, Ensemble Nacional d'Art i Folklore Eslovac SLUK, Grup Nacional de Dansa i Art Folklòric LÚCNICA, Oldenburger Orchester Akademie (Alemanya), Kammerphilharmonie Graz (Àustria), Camerata XXI, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados entre d'altres. 

En l’actualitat desenvolupa la seva tasca com a director de cor i orquestra: Coral Shalom (Lleida), Coral Verge del Camí (Cambrils), Cor l’Aubadera (Móra d’Ebre), Cor UniCorn i Orquestra Ensemble UdL de la Universitat de Lleida, Orquestra del Festival Musiquem Lleida, Coral Ressó de Sant Pere (Lleida), Coral Bell Camp (Alguaire) i des del gener de 2021 també del cor de gospel i música moderna Veus.kat. Treballa també de professor de cant coral i director de cors del Conservatori de Lleida. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.