La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria obre la convocatòria d’ajuts del Fem Coop!

Data de publicació: 17/6/2022

Fins a 15.000€ per a joves que vulguin emprendre creant cooperatives de treball

Les sol·licituds es poden tramitar online fins al 12 d’agost de 2022

REGIDORIA DE JOVENTUT, FESTES, TRADICIONS I ESPORTS

L’Ajuntament de Lleida obre la convocatòria dels ajuts de la 2a edició del projecte Fem Coop!, una iniciativa impulsada per Lleida Jove i Ponent Coopera creada l’any passat amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives que fomentin valors de justícia social, consum responsable, sostenibilitat i que proposin solucions innovadores per als reptes socials d’avui dia.

Als ajuts, de fins a 15.000 €, es poden presentar cooperatives que hagin iniciat la seva activitat econòmica a partir del 14 de juny de 2021. Per tant, s’hi podran presentar tant joves que han realitzat el curs formatiu i han realitzat el pla d’empresa com les persones que estiguin en procés de creació d’una nova cooperativa

El projecte Fem Coop! pretén que les cooperatives siguin una alternativa laboral per al jovent per impulsar l’emprenedoria col·lectiva i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives a la ciutat de Lleida.

El projecte consta d’una formació pràctica adreçada a joves de 18 a 35 anys interessats/des en crear una cooperativa i de finançament en forma d’ajuts tant per les cooperatives de nova creació com per les que només tenen una any de vida.

El que es pretén es que a la ciutat de Lleida es creïn llocs de treball que fomentin valors de justícia social, consum responsable, sostenibilitat i que proposin solucions innovadores pels reptes socials d’avui dia.

La convocatòria per optar als ajuts estarà oberta fins el 12 d’agost de 2022 i es tramita online a la web de la paeria.

Creació de 4 cooperatives en la primera edició

En la primera convocatòria del Fem Coop! es van crear quatre cooperatives: La Maleta Creativa, Pontelana, La Magrana i Obrint Portes.

La primera edició es van inscriure 30 persones i es van iniciar 12 idees de projectes. Al programa van participar de forma regular 6 projectes, en diferents fases:

La Maleta Creativa (FAB LAB), Pontelana (llana ecològica), La Mangrana (revista cultural), El Rusc (plantes aromàtiques), Projecte de recuperació d'oli de cuina domèstic i palets de La Mariola i serveis de suport a persones migrades en situació administrativa irregular.

S'estan creant 3 noves cooperatives: Pontelana, La Mangrana, La Maleta Creativa, que crearan 6 llocs de treball nous.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.