La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Arrenca la temporada d’estiu del Bus Turístic de Lleida, que uneix els turons de la Seu Vella i de Gardeny

Data de publicació: 22/6/2022

Turisme de Lleida endega la nova campanya del Bus Turístic de l’estiu que comença el divendres 24 de juny i s’allargarà fins a l’11 de setembre

TURISME DE LLEIDA

La Paeria endega la nova campanya del Bus Turístic de l’estiu que comença aquest divendres, dia 24 de juny, festivitat de Sant Joan, i que s’allargarà fins a l’11 de setembre. Turisme de Lleida i Autobusos de Lleida posen en marxa aquest servei, que tornarà a oferir aquest estiu l’ampliació de l’horari nocturn. Hi haurà servei cada dia a les 21 h. i els divendres i els dissabtes hi haurà servei nocturn a les 22 h. per gaudir la ciutat de nit.

El bus circularà diàriament i amplia els horaris en temporada d’estiu. Com és habitual, el recorregut és circular i comença a la parada de Paeria, d’una hora de durada. La línia uneix els dos turons patrimonials de la ciutat, el Turó de la Seu Vella i el Turó de Gardeny, facilitant la visita al Castell dels Templers de Gardeny amb el bitllet del bus durant els matins.

El bus, que és un vehicle descobert d’una sola planta amb capacitat per a 44 persones, porta incorporat un sistema d’àudio amb quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) perquè els viatgers puguin escoltar les principals referències de la ciutat durant el recorregut. L’àudio incorpora música d'Enric Granados. El preu dels auriculars, per si no se’n disposa, és de 50 cèntims i es compren al mateix bus. El preu del tiquet de bus és d'1,20 euros. És a dir, és el mateix que el bitllet senzill del transport urbà i es poden utilitzar les targetes integrades (T-Nostra, T-Estudiant, T-Temps ATM i Emocity).

Horaris de dilluns a divendres: als matins, a les 10 h., 11 h. i 12 h. i a les tardes, a les 18 h., 19 h., 20 h. i 21 h. Els divendres i les dissabtes hi haurà servei a les 22 h.

Es tracta d’un servei consolidat, que ofereix Turisme de Lleida juntament amb Autobusos de Lleida, tant a la persona visitant que rep la ciutat com a la resident que vol conèixer la ciutat d’una forma diferent i descobrir els atractius patrimonials durant la visita panoràmica.

Dades d’usuaris

Aquesta primavera, que ha estat en servei des de Setmana Santa fins aquest passat diumenge, els caps de setmana i festius ha estat utilitzat per més de 2.000 persones. Concretament, han estat 2108 usuaris/es, que representa un increment del 22,9% referent a les dades del 2019, que van ser de 1.701 passatgers (no es poden comparar dades del 2020 perquè el servei no va estar operatiu per la pandèmia i el 2021 només va operar juliol i agost, amb 6.470 passatgers). En total, l’any 2.019, abans de la pandèmia, va registrar 10.615 usuaris/es. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.