La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida celebra eleccions sindicals per elegir els representants dels treballadors municipals pels pròxims 4 anys

Data de publicació: 24/11/2022

La CGT ha estat la llista més votada tant a la Junta de Personal com al Comitè d’Empresa

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha destacat la tasca que s’ha fet durant aquest mandat per acabar amb l’abús de la temporalitat i per l’estabilitat de la plantilla

REGIDORIA DE PRESIDÈNCIA

L’Ajuntament de Lleida ha celebrat avui les eleccions sindicals per tal de renovar els representants dels treballadors municipals a la Junta de Personal i al Comitè d’Empresa.

Les votacions han comptat amb la participació d’un 64,90% de la plantilla. Els resultats han estat els següents: a la Junta de Personal, el sindicat CGT ha estat la llista més votada, amb 311 vots (10 delegats), seguit d’ASIGULL amb 184 vots (6 delegats), UGT amb 133 vots (4 delegats), CCOO, amb 48 vots (2 delegats) i CSIF amb 45 vots (1 delegat). En total, s’han emès 775 vots, dels quals 21 en blanc. Integren la Junta de Personal 23 delegats/des.

Pel que fa al Comitè de Personal, la CGT també ha estat l’opció més votada amb 195 vots (9 delegats), seguit de la UGT amb 67 vots (3 delegats) i CCOO amb 35 vots i 1 delegat. S’han enregistrat tres vots en blanc d’un total de 300. Integren el Comitè de Personal 13 delegats/des.

Des de la regidoria de Presidència s’ha posat en valor la importància de la participació sindical per a la millora de les condicions del conjunt dels empleats públics de la Paeria i del servei que es presta a la ciutadania.

La segona tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha ha destacat fites assolides en l’àmbit de personal durant aquest mandat com el compromís per acabar amb l’abús temporalitat a l’administració municipal, amb la posada en marxa d’un concurs de mèrits per estabilitzar fins a 242 places de l’Ajuntament i l’Institut Municipal d’Ocupació, i properament aprovarà les bases per al concurs oposició per estabilitzar 74 places ocupades per personal funcionari a l’Ajuntament de Lleida i 6 ocupades per personal laboral a l’IMO . El procés d’estabilitat s’iniciarà aquest mes de desembre primerament amb la fase de concurs després de de publicació de la convocatòria al DOGC. Hi ha una pàgina web en marxa per consultar tota la informació relativa a aquest procés.

Altres aspectes que ha destacat la regidora són el compromís amb la transparència en la provisió de tots els llocs de treball, l’aposta per la digitalització i el teletreball, la millora de la prevenció de riscos laborals en temps de pandèmia, les ofertes públiques d’ocupació ordinàries anuals, la promoció interna que en alguns casos feia més d’una dècada que no es feien, dels nivells C2 a C1, de C1 a A2 i d’A2 a A1.

“Vull posar en valor la feina feta des de la Direcció d’Innovació i Funció Pública actual, que en un any ha resolt bona part dels problemes estructurals de plantilla, l’estabilització i la constant interlocució amb els agents sindicals”, ha afirmat Freixanet.

Algunes de les qüestions clau que es treballaran amb els nous delegats de la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa, ha apuntat la regidora, seran el funcionament de les borses de treball; la negociació de l’acord conveni, la Relació de Llocs de Treball (RLT); el pla de formació com una eina de millora professional; i la transformació de la pròpia administració amb eines com el co-treball, els laboratoris d’innovació dins l’administració, les bones pràctiques i els intra-lideratges.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.