La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Recta final de la construcció del nou eix viari que connectarà el centre de la ciutat amb la Bordeta i els Magraners

Data de publicació: 9/1/2012

Les obres contemplen la prolongació del vial de Victoriano Muñoz Oms fins a la variant sud passant pels dos barris, en una actuació finançada pel ministeri de Foment pel traspàs de carreteres

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de les tinents d'alcalde, Marta Camps i Montse Parra, ha visitat les obres de construcció del nou eix viari que connectarà el centre de la ciutat amb la Bordeta i els Magraners, que encaren la seva recta final. El projecte contempla la construcció de dos nous trams d'aquest eix viari, amb una longitud total de 620 metres lineals, i que enllacen el vial de Victoriano Muñoz Oms des de la rotonda de la LL-11 fins al carrer Palauet, a la Bordeta, i des del final de la nova urbanització de Torre Salses fins al barri de Magraners. En aquest punt, també es podrà enllaçar amb la variant sud, que estarà enllestida cap al mes d'agost, de tal manera que s'obre una nova via de connexió entre la plaça Europa i els vials de circumval·lació de la ciutat. (arxiu de so)

Pel que fa a les obres, tant al tram corresponent a l'antic Camí de Picos com al tram de connexió de la LL-11 amb els Magraners, s'ha realitzat el moviment de terres, el sanejament del terreny i el terraplenat. A més, s’ha dut a terme l'estabilització del terreny També s’ha col·locat la vorada de les voreres dels dos trams i els tubulars d’enllumenat públic, de semàfors i d’accés. També s’han instal·lat els embornals per a la recollida d’aigua als dos trams de vial, que recolliran l’aigua tant del vial com de les voreres. Al tram de Camí de Picos s’ha enderrocat l’edificació de la casa que dóna al carrer Palauet i al tram de Magraners s’ha construït un tram de 165 m de col·lector de polietilè de 500 mm de diàmetre.

La urbanització del camí de Picos facilitarà la interconnexió de la LL-11 i la N-240, i la variant sud, amb aquests dos barris de la ciutat i també entre ells i permetrà a la vegada la posada en funcionament del nou pont sobre les vies del tren entre la Bordeta i els Magraners, per facilitar la connexió des de la Bordeta i fins al barri de Magraners, passant per la zona d'expansió de Torres Salses, ja urbanitzada. 

Es preveu que aquest nou eix, que estarà acabat entre finals del mes de febrer i principis de març, sigui molt utilitzat, ja que des de l’obertura del pont de Príncep de Viana són molts els vehicles que ara, tot i no estar adequat, ja utilitzen el camí que travessa la Bordeta fins al carrer Palauet. Així, el nou vial del camí de Picos tindrà una longitud de 467 metres, disposarà d'un carril per sentit, la vorera tindrà 3,5 metres (carril bici1,5 i 2 metres d’espai lliure per als vianants), 16 nous punts de llum, dos passos de vianants i una nova cruïlla semafòrica (6 semàfors) amb tecnologia LED per regular el trànsit de vehicles i de vianants amb el carrer Palauet.

L’altre tram que també s’executa ara, el que va des de Torres Salses fins al carrer Vila-rodona de Magraners, té 153 metres lineals i també un carril de circulació per cada sentit, la vorera tindrà 5 metres (carril bici 1,5 i 3,5 metres d’espai lliure per als vianants) i 5 nous punts de llum.

En total, un nou eix viari de 3,7 kilòmetres que s’està construint amb trams ja executats com la prolongació del carrer Príncep de Viana, amb el nou pont sobre el riu Segre de l'enginyer Javier Manterola, passant per l’avinguda de Victoriano Muñoz Oms, fins arribar a la LL-11, i als quals se sumarà l’execució d’aquests dos trams, que suposaran un nou accés al barri de la Bordeta i millorarà la connexió entre els dos barris i fins a enllaçar amb la variant sud, a més de guanyar agilitat a l’actual accés gràcies a l’obertura del pont sobre les vies, que té dos carrils de circulació per sentit.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.