La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Els usuaris del transport urbà de Lleida valoren amb un notable la seva satisfacció amb el servei

Data de publicació: 27/2/2018

Es valora especialment els recorreguts adequats i el confort i neteja dels vehicles

L’Ajuntament de Lleida incorporarà cinc nous autobusos híbrids durant l’any 2018, que se sumen als 8 que hi ha actualment

La Paeria demana a l’empresa concessionària analitzar de manera específica les necessitats dels treballadors i treballadores dels diferents polígons industrials de la ciutat per poder implantar, si s’escau, millores en matèria de mobilitat en aquestes zones

Els usuaris del transport urbà de Lleida valoren amb un notable la seva satisfacció amb el servei. Així es desprèn de l’estudi que ha portat a terme Autobusos de Lleida l’any 2017 per mesurar el nivell de satisfacció dels usuaris de bus. Els atributs més ben valorats han estat els recorreguts adequats i la temperatura dels vehicles, seguit de la neteja i la comoditat dels autobusos, la facilitat per la compra dels títols de transport i, també, el tracte del personal. La satisfacció global del servei és està puntuada amb un 7,37.

Les dades s’han facilitat en el decurs de la Comissió de Seguiment del Servei de Transport Urbà de Viatgers de Lleida que s’ha celebrat avui al Pal·las, on també s’ha posat de manifest que l’Ajuntament de Lleida, a través de l’empresa concessionària del transport urbà de la ciutat, continuarà enguany amb el procés de renovació i modernització de la flota per garantir la prestació de serveis de transport amb vehicles més sostenibles i eficients. D’aquesta manera, enguany la Paeria invertirà 1.800.000 euros en cinc nous autobusos híbrids. Lleida continua apostant per la mobilitat sostenible incorporant nous vehicles híbrids que afavoreixen l'accessibilitat i són respectuosos amb el medi ambient oferint, a més, alts estàndards de confortabilitat i seguretat per als seus usuaris. Aquests cinc nous autobusos se sumen als 8 autobusos híbrids que ja hi ha en circulació actualment.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat la ferma voluntat de la Paeria de promoure polítiques de promoció de la sostenibilitat i l’eficiència energètica i reducció de les emissions de C02, un dels principals objectius de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida per aquesta legislatura.

Larrosa també ha demanat a l’empresa concessionària que analitzi de manera específica les necessitats dels treballadors i treballadores dels diferents polígons industrials de la ciutat. Els resultats obtinguts serviran per implementar les millores en matèria de transport urbà que siguin necessàries per una millor mobilitat a la zona. “Les línies d’autobús no són permanentment fixes, han de ser prou flexibles per poder adaptar-se a l’evolució de la pròpia ciutat”, ha remarcat el regidor.

Finalment, el responsable d’urbanisme de la Paeria ha afegit, també, que a partir d’ara, Google Maps informarà de totes les línies d’autobusos de Lleida, un fet que permet calcular itineraris precisos a través d’aquesta eina.

El nombre d’usuaris de l’any 2017 es manté en xifres molt similars a l’any anterior. 6.295.072 persones han utilitzat les diferents línies dels autobusos de Lleida durant l’any 2017, un 0,27% menys que l’any anterior, un any, el 2016, que va experimentar un especial creixement. Els mesos de l’any amb més usuaris han estat el mes de març i el mes de maig, seguit del mes de novembre. Les línies amb més afluència de viatgers han estat la 7, la 6 la 2 i la 20, un fet que consolida els canvis que es van fer en la darrera remodelació del servei de transport urbà.

Autobusos de Lleida, que forma part del Grup Moventis, és l’empresa concessionària del sistema de transport urbà a la ciutat de Lleida des de l’any 2002. Actualment té 119 treballadors, dels quals 103 són conductors. Disposa d’un total de 47 autobusos, 40 dels quals circulen en hora punta.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.