La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Gairebé 1 de cada 3 vehicles de la flota d’Autobusos de Lleida ja és híbrid

Data de publicació: 20/7/2018

La Paeria incorpora cinc nous busos ecològics, que se sumen als vuit que ja circulen des de l’any passat. Els autobusos híbrids han donat molt bon resultat tant d’estalvi d’emissions i consum -fins a un 30%-, com de confort i manteniment

El nombre d’usuaris s’ha incrementat en un 0,22% els sis primers mesos de l’any

Llum verda a la cessió a l’EMU de dos solars al Centre Històric per construir sengles immobles per pisos adreçats a l’emancipació de joves

L'Ajuntament de Lleida ha autoritzat l’inici dels tràmits corresponents per a la renovació de la flota de bus urbà a Lleida, amb la compra de cinc nous busos híbrids -marca Volvo-, que se sumaran als 8 ja existents, que han donat molt bon resultat tant d’estalvi d’emissions i consum -fins a un 30% d’estalvi de combustible-, com de confort i manteniment. Els cinc nous vehicles substituiran altres cinc de motor dièsel, que ja s’havien quedat antics.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que “amb les noves adquisicions, Lleida tindrà prop del 30% de la seva flota d’autobusos híbrids, una xifra significativa que anirem ampliant progressivament els pròxims anys”.

El responsable d’Urbanisme i Mobilitat de la Paeria ha explicat que “l’adquisició dels nous vehicles híbrids forma part de la política de foment de la mobilitat sostenible que promou l’equip de govern de la Paeria durant aquest mandat”.

“La promoció del transport públic és una de les actuacions que promou l’Ajuntament de Lleida per avançar en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, juntament amb altres actuacions com el foment del transport públic i la bicicleta, la propera instal·lació de diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat, les millores en la gestió dels residus que s’estan treballant, la reducció d’emissions aconseguides amb el nou enllumenat públic, el compromís d’augmentar un 30% l’arbrat de la ciutat els pròxims anys o la creació de boscos urbans als diferents barris de Lleida, entre altres actuacions”, ha dit Larrosa.

Els nous vehicles són totalment accessibles amb pis baix, fet que facilita que hi puguin accedir persones amb problemes de mobilitat (gent gran, nens petits...). El 100% de la flota ja era accessible, però s’incorporen millores. La inversió prevista en l’adquisició dels nous vehicles és d’1.630.000 euros.

El responsable d’Urbanisme ha explicat que, en els sis primers mesos de l’any, el nombre d’usuaris dels autobusos de Lleida s’ha incrementat un 0,22%. En aquest sentit, cal recordar que el transport públic en aquests darrers anys porta un increment d’usuaris important, un 11% en el primer any de renovació i un 2% en el segon.

Per altra part, la Comissió de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat ha donat llum verda aquest matí a la cessió a l’Empresa Municipal d’Urbanisme de dos solars del Centre Històric, per impulsar la construcció de sengles immobles adreçats a l’emancipació de joves, menors de 35 anys. L’EMU s’encarregarà d’iniciar els tràmits per treure a concurs les obres en els solars ubicats en els carrers Ereta, Tallada i Galera i en la cruïlla del carrer Cavallers i Galera, perquè els operadors plantegin les seves propostes.

El tinent d’alcalde Larrosa també ha aprofitat la reunió per donar compte que en l’actualitat l’Ajuntament de Lleida gestiona 610 habitatges per a polítiques socials.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.