La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L'Ajuntament de Lleida i la Conselleria de Cultura aportaran 10 milions d’euros per a la construcció del Museu Morera fins al 2012

Data de publicació: 20/7/2009

CULTURA


Arxiu de so de Montse Parra. (1,3 MB) Arxiu de so

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida i la Conselleria de Cultura de la Generalitat signaran properament el conveni de col·laboració que permetrà la construcció de la seu definitiva del Museu Morera de Lleida. L’aportació conjunta per a l’edificació del nou Museu d’Art Contemporani de Lleida, que se situarà en el solar annex al Centre d’Art La Panera, serà de 10 milions d’euros -7 de la Paeria i 3 de la Generalitat- que es faran efectius dins dels 3 anys de vigència de l'acord (2010-2011-2012). El text del conveni ha passat avui per la Comissió Informativa de Promoció Cultural i Festes i se sotmetrà a l'aprovació del Ple Municipal aquest divendres.

S'adjunta arxiu de so de la tinenta d'alcalde Montse Parra

El Museu Morera es va crear l’any 1915 i des de 1993 és de titularitat municipal. En el Pla de Museus aprovat al maig de 1996 es van establir les competències del Museu d’Art Contemporani de Lleida, orientades a donar solució a les necessitats pròpies que se’n deriven del tractament museològic i museogràfic del patrimoni artístic modern i contemporani de la ciutat, conformat bàsicament a partir de les col•leccions del Museu d’Art Jaume Morera, a les que calia completar amb altres obres de col•leccions d’art contemporani de la ciutat.

El Pla de Museus va proposar la transformació del Museu d'Art Jaume Morera en el nou Museu d'Art Contemporani de Lleida, que s'ubicaria en un edifici de nova planta, annex a l’edifici que acull l’actual Centre d’Art Contemporani la Panera, amb el qual s’integraria funcionalment i orgànicament, tot conformant un complex arquitectònic i museístic. El Museu d’Art de Lleida, estarà concebut per a comprendre programàticament la totalitat de l'àmbit d'intervenció pública en art modern i contemporani a Lleida. Permetrà acomplir allotjar el patrimoni de les col•leccions artístiques municipals, divulgar l'art modern i contemporani en general i, al mateix temps, exercir una decidida voluntat de potenciar la creativitat i les arts visuals del nostre temps.

La primera fase constructiva d’aquest complex, realitzada entre els anys 2000 – 2003 i finançada en exclusiva per l’Ajuntament de Lleida, comprenia la rehabilitació de l’antic edifici de La Panera per a ser destinat a Centre d’Art Contemporani, a l’espera de la realització de la segona fase.

Les aportacions econòmiques que pugui fer l’Estat i altres entitats públiques i privades per a l’execució de la segona fase constructiva del Centre-Museu d’Art de Lleida, minoraran les quantitats aportades per l’Ajuntament de Lleida.

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació s’encarregarà l’assessorament tècnic en l’elaboració del Pla Museològic i la supervisió de la seva realització. Per la seva banda, l’Ajuntament de Lleida s’encarregarà de la direcció en l’elaboració del Pla Museològic i la supervisió de la seva realització i també serà l’encarregat de fer la contractació de les obres i serveis.

<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.