La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 8/7/2013

Dos estudiants de Lleida becats per Google desenvolupen els seus projectes al Parc Científic


-El paer en cap afirma que Google reconeix el Parc i l’Escola Politècnica Superior com a desenvolupadors del seu sistema i destaca el doble paper del Parc en la relació universitat i empresa i com a centre de recerca en sí mateix

-En la presentació del Laboratori TIC del Parc, on es treballa el projecte becat per Google, també s’ha presentat el Google Developers Group de Lleida, que ja compta amb 48 inscrits

PARC CIENTÍFIC

El Parc Científic de Gardeny ha presentat el Laboratori TIC en el qual dos estudiants de Lleida desenvolupen els seus projectes becats pel programa Google Summer of Clode. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, com a vicepresident i president del Parc respectivament, han assistit a la presentació del laboratori i han saludat Joan Llimiñana i Ismael Arroyo, els dos estudiants becats. L’alcalde ha explicat que Google reconeix el Parc i l’Escola Politècnica Superior com a desenvolupadors del seu sistema i ha explicat alguns dels projectes que estan en marxa al Laboratori TIC en col•laboració amb diferents empreses: com el Liquid Galaxy Lab, amb l’EPS i Ponent 2002; l’Usabilitat i web semàntica, amb GFT IT i el Grup de recerca GRIHO, o Comunicacions, amb Lleida.net i l’EPS. L’alcalde ha recordat que un equip de joves emprenedors del Parc han aconseguit anar a Silicon Valley per segon any consecutiu i ha destacat el doble paper del Parc en la relació universitat i empresa i com a centre de recerca en sí mateix.

Per la seva banda, el rector de la UdL ha comentat que el Parc és una realitat fonamental per al desenvolupament econòmic de les Terres de Lleida i també que, tot i els moments difícils actuals, considera que la joventut és qui liderarà la sortida de la crisi.

El Laboratori TIC és un espai ubicat al Viver TIC que es dedica a la recerca, el desenvolupament de projectes i l’intercanvi d’experiències entre les empreses del Parc i els grups de recerca de la UdL, especialment amb l’EPS. Els projectes de Joan Llimiñana i Ismael Arroyo, Open Data i Benchmarking respectivament, es desenvolupen en el marc de la tecnologia Liquid Galaxy Lab, de Google. Aquests dos projectes figuren entre els 1.400 projectes seleccionats per Google Summer of Code entre 30.000 presentats de tot el món. Els estudiants lleidatans cobraran 5.000 €.

D’altra banda, el president i el vicepresident del Parc han presidit la presentació del Lleida Google Developers Group (GDG), a càrrec d’Andreu Ibáñez, responsable de Projectes de Ponent 2002, que compta amb 48 inscrits. Els GDG de València, Tenerife i Málaga i el representant de Google a España, Andrés Leonardo, han fet arribar la seva felicitació al grup lleidatà.

Els GDG són iniciatives socials i individuals de persones interessades en la tecnologia Google (Android, App Engine, Google Chrome, etc.) que es reuneixen i organitzen activitats per parlar i actualitzar coneixements sobre el tema. Cal complir determinades condicions per ser reconeguts oficialment per Google. Només hi ha 10 GDG a Espanya i 400 a tot el món, establerts en un centenar de països.

El projecte compta amb el suport i el reconeixement oficial de Google i amb la col·laboració del Parc Científic de Lleida, l'Ajuntament de Lleida, l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i l'empresa Ponent 2002, organitzadora del Liquid Galaxy LAB.

EI GDG de Lleida va celebrar una trobada dissabte passat i va presentar les Googles Glass. Ara prepara un Devfest, unes xerrades tècniques, per a l’octubre d’enguany.Més informació a http://g-liquidgalaxy.com

Més informació a http://gdglleida.com


Versió de la notícia per imprimir


Àudio
Tall de veu de l'alcalde, Àngel Ros, sobre els dos estudiants de Lleida becats per Google que desenvolupen els seus projectes al Parc Científic (1,7 MB)

Tall de veu del rector de la UdL, Roberto Fernández, sobre els dos estudiants de Lleida becats per Google desenvolupen els seus projectes al Parc Científic (1,1 MB)


Informació relacionada
Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.