La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 15/7/2022

El Pacte Local per la prevenció de la segregació escolar prioritza una bona acollida, l’èxit educatiu i la cohesió social en la distribució de l’alumnat

La proposta de document passarà pel pròxim Ple municipal, després que avui s’hagi aprovat a la Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels drets de les persones

Igualment, han tingut llum verda el IV Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida i el II Pla d’Igualtat de Gènere intern de la Paeria, així com el Pla Director de Cooperació, perquè s’aprovin definitivament al Ple

COMISSIÓ INFORMATIVA PER LES POLÍTIQUES DE DRETS DE LES PERSONES I RELACIÓ AMB LA COMUNITAT

El Pacte Local per la prevenció de la segregació escolar prioritza que la distribució de l’alumnat es faci amb una bona acollida i d’acord amb paràmetres que permetin millorar l’èxit educatiu i fomentar la cohesió social. El document, que l’àrea d’Educació ha estat treballant aquest curs escolar a través d’un procés participatiu, ha aconseguit l’acord de centres públics i concertats i la participació de 25 centres educatius, administracions, sindicats i entitats. Les mesures que recull el pacte també remarquen que els centres educatius siguin un reflex de la composició social i econòmica de la zona educativa, que es faci un ús més social dels centres o que l’educació a temps complert (amb les activitats de lleure, extraescolars, etc.) sigui més inclusiva.

Aquest és un dels expedients que avui han tirat endavant a la Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les persones i relació amb la comunitat. Igualment, s’han aprovat les propostes dels dos plans d’igualtat de gènere. D’una banda, és el IV Pla Municipal de polítiques d’igualtat de gènere a Lleida, que expressa el compromís de les persones responsables de la gestió municipal de fer realitat aquesta igualtat i que Lleida sigui una ciutat plenament igualitària. Els principis rectors del document són, a més de la igualtat de gènere, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, la transversalitat de gènere, la interseccionalitat, la participació i l’empoderament.

De l’altra, és el II Pla d’igualtat de gènere intern a l’Ajuntament de Lleida i dels seus organismes autònoms (2022-2026) que vetlla de la mateixa manera per situar la igualtat entre homes i dones com a dret fonamental i com a valor central de l’acció i de les polítiques municipals.

Igualment, la Comissió ha tirat endavant amb el Pla Director Municipal de Cooperació de Lleida. La proposta inclou propostes per a la sensibilització i l’educació de la ciutadania sobre les causes estructurals de la pobresa i la desigualtat al món per prendre consciència crítica. Alhora, detalla accions concretes a territori a territoris i poblacions on estan en marxa convenis i vies de col·laboració. El document és per al període 2022-2025 i s’ha fet amb el treball conjunt entre la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida i la coordinadora d’ONGD i Altres Moviments Solidaris de Lleida, i de la mà de l’assessora Natàlia Navarro.

Els diversos plans que avui han estat aprovats per la Comissió Informativa seran sotmesos al pròxim ple municipal, el corresponent al mes de juliol.

Ajuts a famílies

A cada sessió informativa s’exposen les dades d’ajudes que s’atorguen periòdicament a les famílies de la ciutat en matèria d’habitatge, atenció a la infància i alimentació. Així, s’ha donat compte al juliol dels 43.343,32 euros que la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha destinat a aquests conceptes.

Proposta del Comú per l’ús de productes fitosanitaris en vies urbanes que es traslladarà a la Comissió d’Urbanisme

El Comú de Lleida ha fet una proposta d’acció de govern per l’ús de productes fitosanitaris en vies urbanes al municipi de Lleida sense cap anunci, advertència, precaució o comunicació prèvia. El grup municipal ha portat la proposta a aquesta Comissió i, després de debatre-ho, ja que l’objecte no era propi d’aquesta, es traslladarà a la Comissió Informativa per les polítiques de gestió urbanística i mobilitat, que és la competent per pronunciar-s’hi.

En aquesta proposta, el Comú sosté que un propietari ha actuat en aquests condicions a Llívia i que els fets podrien constituir un delicte contra la salut pública. Per això, ha instat la Paeria a que s’aturi aquest tipus d’aplicacions, que s’investigui què ha passat en aquest cas i que l’ús d’aquest productes es reguli de forma específica i explícita a l’ordenança.

Altres punts de la Comissió

De l’àmbit cooperatiu, s’ha informat de la subvenció i el conveni de col·laboració per al suport de les accions de cooperació i solidaritat de la Universitat de Lleida per al 2022 i també de l’adhesió a la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia per a l’any en curs.

Entre altres punts de l’ordre del dia de la Comissió, hi ha hagut tres convocatòries per al 2022 d’Educació sobre: els ajuts per al foment de les activitats de les associacions de familiars d’alumnes de la ciutat de Lleida; els ajuts a les entitats que treballen en el món de l’educació i la 2a convocatòria de subvencions destinades a potenciar l’èxit educatiu en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.  


Versió de la notícia per imprimir


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.