La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 4/11/2022

Fira de Lleida cedeix el Pavelló 4 al Banc dels Aliments per al Gran Recapte


El paer en cap, Miquel Pueyo, ha explicat que s’ha signat un acord entre ambdues parts perquè l’entitat solidària disposi de l’edifici per emmagatzemar i distribuir els productes durant el Gran Recapte d’Aliments d’enguany

FIRA DE LLEIDA

Fira de Lleida cedirà el Pavelló 4 al Banc dels Aliments de Lleida per tal de col·laborar amb el Gran Recapte d’Aliments, campanya que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre. L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del director del Patronat, Oriol Oró, i el president del Banc dels Aliments de Lleida, Antonio Fo, acompanayt de la directora de l'entitat, Teresa Farré, han formalitzat aquest divendres el conveni que permetrà a aquesta entitat disposar del pavelló entre el 25 de novembre i el 4 de desembre per portar a terme el triatge i posterior distribució del material.

Pueyo ha incidit en la importància que té el Banc dels Aliments per a moltes famílies amb recursos limitats i s’ha mostrat confiat en el fet que la campanya pugui aplegar, segons les previsions, 1.300 voluntaris i 300.000 quilos d’aliments a tota la demarcació. Tall de veu M.Pueyo

Per la seva banda, Antoni Fo, ha agraït a Fira de Lleida la cessió d’aquest pavelló i ha refermat també que el Gran Recapte, que es recupera després de dos anys per la pandèmia, “és una eina essencial” per ajudar moltes famílies en situació de precarietat econòmica. Fo ha afirmat que enguany cal donar un fort impuls a la iniciativa per tal de contrarestar factors negatius, com el descens de les aportacions de les grans superfícies, l’augment de les famílies demandants i la pujada de preus, que ha reduït la quantitat de productes que pot comprar el Banc dels Aliments. Fo ha recordat que es pot col·laborar amb la campanya fent aportacions d’aliments o de diners, també via on line. Tall de veu A.Fo

En els 10 dies de la cessió del Pavelló 4 de Fira de Lleida, els voluntaris del Banc dels Aliments de Lleida podran disposar de l’espai per emmagatzemar i distribuir els productes recollits, bàsicament a través del comerç (supermercats, etc.). Cal recordar que els productes més adients per donar a la campanya són els llegums secs, l’oli, la llet, les conserves de peix i verdures i els aliments infantils.

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària. Es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya. L’objectiu és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d'Aliments durant tot l’any.


Versió de la notícia per imprimir


Àudio
Tall de veu de l'alcalde Miquel Pueyo sobre el conveni de col·laboració perquè Fira de Lleida cedeixi el Pavelló 4 al Banc dels Aliments per al Gran Recapte (465,4 KB)

Tall de veu Antoni Fo sobre el conveni de col·laboració perquè Fira de Lleida cedeixi el Pavelló 4 al Banc dels Aliments per al Gran Recapte (435 KB)


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.