La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

La Paeria elaborarà un plànol Metrominut de la ciutat, per a promoure els desplaçaments a peu

Data de publicació: 27/9/2022

La iniciativa, que sorgeix d'una proposta d'alumnes de l'institut Guindàvols i d'un acord amb el grup del Comú, es du a terme dins del nou Pla de Mobilitat Urbana i consisteix en un mapa on s'indica el temps de desplaçament caminant entre diversos punts neuràlgics de la ciutat

REGIDORIA DE MOBILITAT I SERVEIS URBANS

El regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, va visitar la passada setmana l'institut Guindàvols per a presentar l'esborrany del plànol Metrominut de la ciutat de Lleida als alumnes del centre, que fa temps que treballen en un projecte Erasmus+ sobre mobilitat sostenible.

El Metrominut és la denominació d'un mapa o plànol sinòptic que mesura les distàncies entre diversos punts d'una ciutat i els temps mitjans que es tarda a desplaçar-se entre ells a peu. Es tracta, per tant, d'un element promocional sobre l'hàbit de caminar, que posa en valor els desplaçaments a peu, especialment al medi urbà.

En una trobada anterior, els alumnes van presentar a Castro i tècnics de l'àrea de Mobilitat la seva proposta de Metrominut. El govern municipal, que ja treballava en una proposta de Metrominut fruit d'un acord amb el grup del Comú de Lleida, ha lligat aquesta iniciativa amb la proposta del centre, en el marc de l'elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana.

El procés d'elaboració d'aquest mapa, va explicar Castro, s'inicia per la selecció dels punts de referència pels vianants, la seva distribució en una plantilla per a connectar-los segons els itineraris que es desitgin. Aleshores, es mesuren les distàncies i el temps d'aquests itineraris i s'hi assignen colors per a identificar-los més fàcilment.

Els alumnes treballen sobre el Metrominut com a activitat de formació orientada a millorar el seu coneixement de l'entorn proper, fomentar els desplaçaments actius i ser conscients del temps i distància que hi ha entre els diferents indrets de referència de la ciutat.

Paral·lelament, l'Ajuntament està tramitant l’expedient d'adhesió a la “Red de Ciudades que Caminan”, una associació internacional que promou la movilitat urbana a peu, amb l'objectiu de portar-la a aprovació al ple municipal de finals del mes d'octubre. Això permetrà adaptar el Metrominut de Lleida al disseny de metrominuts de la resta de ciutats. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.