La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

La Guàrdia Urbana de Lleida intensifica el control de conductors de vehicles de mobilitat personal i de bicicletes

Data de publicació: 27/9/2022

La vigilància, que s’efectua amb agents uniformats i no uniformats, té l’objectiu de detectar i sancionar les infraccions de la normativa de mobilitat, especialment la circulació per l’Eix Comercial 

GUÀRDIA URBANA

La Guàrdia Urbana de Lleida ha intensificat la vigilància i el control a conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP) i de bicicletes, amb l’objectiu de conscienciar els usuaris d’aquest tipus de vehicles sobre la necessitat de complir la normativa vigent i, si s’escau, denunciar les infraccions, especialment la circulació per voreres i altres llocs no autoritzats.

Els agents del cos de policia local, amb dotacions de paisà i uniformades, vigilen aquests dies, molt especialment, tot l’Eix Comercial i l’Avinguda de Blondel, on darrerament s’han detectat usuaris d’aquesta tipologia de vehicles incomplint la normativa vigent. Les dotacions policials destinades a controlar aquest tipus d’infraccions van sancionar, només ahir, prop d’una vintena de conductors de patinets elèctrics i bicicletes. Es tracta d'infraccions de trànsit i conductes incíviques que provoquen molèsties a la resta d'usuaris de la via, en especial als vianants, i que poden provocar accidents.

La voluntat del cos de policia local és donar continuïtat a aquests controls en altres vials i carrers de la ciutat on es detectin un major nombre d’infraccions.

Cal destacar que el passat 1 de juny va entrar en vigor la nova Ordenança de Mobilitat de Lleida. El nou text prioritza la protecció dels vianants i millora la regulació dels nous modes de transport, com els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), per a garantir la seguretat viària. En aquest sentit, els patinets elèctrics no poden circular per les voreres, sinó que han de fer-ho pel carril bici, calçades limitades a 30 km/h o per zones de vianants expressament autoritzades.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.