La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

El pregó de Kelly Isaiah dona el tret de sortida a les Festes de la Tardor

Data de publicació: 28/9/2022

Concerts, música, revetlles i diferents activitats organitzades per les entitats de la ciutat, plats forts de l'inici de la festa   

FESTES

El pregó de Kelly Isaiah ha donat el tret de sortida a les Festes de la Tardor 2022, que recuperen la normalitat i el format tradicional amb una seixantena d’activitats fins diumenge 2 d’octubre. Concerts, música, revetlles i diferents activitats organitzades per les entitats de la ciutat, han estat els altres plats forts d’aquest primer dia festiu a Lleida.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha desitjat que “aquestes festes siguin per a tots els lleidatans i per a totes les lleidatanes una invitació a sortir al carrer, saltar i ballar, emocionar-nos juntes i junts en l’espai públic que compartim i gaudir de la cultura popular i festiva que entre totes i tots hem bastit”.

L’alcalde ha posat de relleu que “hem treballat per dissenyar unes festes plurals i modernes, que mantenen tota la seva essència tradicional i que aglutinen el conjunt de la ciutadania i tota la diversitat que atresora”.

“Avui som aquí per assistir al pregó de les Festes de la Tardor d’enguany, a càrrec del Kelly Isaiah, cantant de la banda lleidatana de reggae, Koers, que representa la mescla de cultures tan rica que tenim a Lleida i simbolitza valors com la convivència, tolerància, esforç i capacitat de superació en la societat d’avui dia”, ha destacat el paer en cap. En la seva intervenció, Pueyo ha convidat la ciutadania "a gaudir de les activitats que s’han organitzat aquests dies per a tots els públics i amb la complicitat de moltes entitats de la ciutat”. 

Per la seva part, Kelly Isaiah ha dedicat el seu pregó a explicar la seva història de vida. Qui és el Kelly, com va arribar a Lleida, el seu reconeixement a la ciutat que el va acollir, les persones increïbles que l’han acompanyat i un missatge als lleidatans i les lleidatanes: “Sé que s’esperava de mi parlar sobre la Seu Vella, el nostre prestigiós Carrer Major i les coses boniques que tenim en aquesta ciutat, però família, el que fa una ciutat no és el monument, sinó les persones. Tot el que tenim mola molt, però, sempre seran objectes especials, i en canvi, nosaltres, el que som i el que fem passarà a la historia”.

“Tot el que fem i diem compta, i molt. Fa justament un més vaig llegir part de la historia d’un noi africà que ha estat el primer negre en arribar a Tortellà, un poble a Girona. En un dels seus discursos, diu que si coneixem el nostre veí, si fem l’esforç de conèixer el nostre veí, la nostra perspectiva i ignorància cap al nostre veí canviaria molt. Si tan sols poguéssim donar una oportunitat a la gent que diem que no son d’aquí, ens sorprendríem molt de quant impacte podríem arribar a causar en la vida d’aquestes persones, com heu fet amb mi.

Per finalitzar el seu pregó, el Kelly Isaiah ha destacat que “aquesta ciutat es màgica. No sé si es perquè es meva, però sí sé que després de viatjar per tot arreu per fer música, tornar a Lleida és tornar a casa. Tornar a Lleida és tenir la pau que no he aconseguit enlloc. Els meus amics i companys de la música que viuen a Madrid, Barcelona o Tarragona no ho entenen. No entenen que faci plans per viure per sempre a Lleida, però no els puc culpar, ells no han viscut la nostra tranquil·litat, però jo sí he viscut el seu caos i conec les dues cares de la moneda i trio estar aquí, us trio a vosaltres, avui, demà i sempre. Visca Lleida i que comencin les Festes de la Tardor de Lleida”. 

El Sr. Postu ha estat l'encarregat de presentar l'acte del pregó, que ha tingut lloc a l'escenari dels concerts i de les revetlles d'aquestes Festes de la Tardor, situat a l'Avinguda Rovira Roure.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.