Les tradicions religioses i espiritualsLes tradicions religioses i espiritualsLa Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici > L'Assemblea > L'Assemblea Municipal de les Religions

L'Assemblea Municipal de les Religions

L'Assemblea Municipal de les Religions va nàixer l'any 2005 a partir de la necessitat de trobar eines que garantissin el respecte mutu i la millora de la convivència entre les persones que participen de les diferents tradicions religioses i espirituals a la ciutat.

L'Assemblea Municipal de les Religions és un òrgan de participació sectorial creat per l'Ajuntament de Lleida amb funcions consultives i assessores en totes les matèries relacionades amb els afers religiosos que s'esdevinguin a Lleida.

L'origen d'aquest òrgan radica en la voluntat d'implicar representants de les diferents tradicions, tant majoritàries com minoritàries, que conflueixen en aquests moments a Lleida, amb representants polítics i tècnics municipals vinculats amb la matèria objecte a fi d'aplicar el dret a la llibertat de consciència i religió i afavorir la cultura de la pau i educar en el diàleg i el respecte.

Els objectius bàsics de l'Assemblea Municipal de les Religions són l'aplicació del dret a la llibertat de consciència i de religió, la promoció de la participació dels ciutadans i les ciutadanes en temes de diversitat religiosa i diàleg interreligiós, així com el foment del respecte a l'alteritat i la convivència a la ciutat, sota el prisma de la cultura de la pau i els drets humans.

L'Assemblea Municipal de les Religions (AMR) es va reunir per primera vegada el dia 5 de juliol de 2005. El Plenari es reuneix a nivell ordinari amb una periodicitat bimensual.

En el poc temps transcorregut, l'Assemblea Municipal de les Religions s'ha consolidat com a òrgan afavoridor de la cultura de la pau i els drets humans a la nostra ciutat i com a referent a altres municipis tant de l'àmbit estatal com internacional.

Veure en versió PDF PDF

Crèdits
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

Canal Youtube de l'Ajuntament de Lleida Facebook de l'Ajuntament de Lleida Twitter de l'Ajuntament de Lleida Flickr de l'Ajuntament de Lleida