Les tradicions religioses i espiritualsLes tradicions religioses i espiritualsLa Paeria - Ajuntament de Lleida

Església Adventista del Setè Dia

L'Església Adventista del Setè Dia s'agrupa dins els grups cristians adventistes que creuen en el retorn de Jesucrist al món. Aquest moviment sorgeix a partir de les conviccions de William Miller (1792-1849), que va proclamar la vinguda de Jesucrist per a l'any 1843.

Els adventistes del Setè Dia bategen els adults per immersió, promouen la contribució a l'església del delme (10% ingressos particulars) i posen èmfasi en les profecies bíbliques.

Consideren que el dissabte (Setè Dia) és el Dia del Senyor, dia de descans i de pràctica religiosa. Entre les seves pràctiques, destaquen el culte d'adoració i les reunions d'oració.

Proposen que el matrimoni sigui només entre persones de la mateixa religió.

El lideratge de cada comunitat local o congregació el realitza el pastor (home), que presideix l'assemblea dels membres i que integra el Consell juntament amb ancians, diaques i diaconesses. El Consell és el grup que dirigeix cada comunitat.

Una de les àrees socials amb què més treballa és en salut, tant física com mental.

CONTACTEEsglésia Adventitsta del Setè Dia

Adreça: carrer Vallcalent, 14, 25006 Lleida
Telèfon: 973 26 10 77
Espai web: www.adventistas.es

HORARIS

Dimarts, dimecres i dijous: de 19.00 a 20.00 h (oracions, excepte durant l'estiu)
Divendres: 19.30 h (culte)
Dissabte: de 9.30 a 10.30 h i a les 17.00 h (culte)
Diumenge: a les 10.00 h i a les 19.00 h (estudi bíblic)

LA COMUNITAT

L'Església Adventista de Lleida funciona des de 1960 i és la segona església evangèlica més antiga de la ciutat. Tot i això, els seus inicis es remunten a principis del segle XX, tal com assenyalen els seus membres.

A la comunitat hi participen actualment unes 230 persones. Realitzen les seves activitats en català i castellà.

ALTRES ACTIVITATS QUE DESENVOLUPA

També es destaca el paper d'ADRA (Agència Adventista per al Desenvolupament i Recursos Assistencials) com a agència de cooperació internacional adventista amb presència arreu del món. En reconeixement a aquesta tasca, l'any 2011 l'Església Adventista del Setè Dia va rebre de mans de l'Ajuntament de Lleida la Placa al Mèrit a la Solidaritat.

Veure en versió PDF PDF

Crèdits
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

Canal Youtube de l'Ajuntament de Lleida Facebook de l'Ajuntament de Lleida Twitter de l'Ajuntament de Lleida Flickr de l'Ajuntament de Lleida