Les tradicions religioses i espiritualsLes tradicions religioses i espiritualsLa Paeria - Ajuntament de Lleida

Església Evangèlica de Filadèlfia

Convé incidir especialment en les esglésies evangèliques de Filadèlfia, que des de la dècada del 1980 s'han estès molt entre la població gitana, tant a Lleida com a Catalunya. Tot i que els primers grups van intentar inscriure's com a Missió Evangèlica Gitana o Moviment Evangèlic Gitano, en no ser acceptada la proposta van adoptar el nom d'Església de Filadèlfia. Aquest moviment ha estat un dels casos de l'evangelisme a Catalunya més singulars, amb un alt índex de creixement (unes setanta esglésies a Catalunya).

Cal dir que va ser a Ponent, concretament a Balaguer, on l'any 1968 es van fer les primeres reunions evangèliques gitanes, ciutat on es va fundar la primera Església Evangèlica Filadèlfia d'Espanya. En el cas de Lleida, la primera església va obrir la dècada dels 70.

Les esglésies de Filadèlfia s'identifiquen com a molt properes a les esglésies Assemblees de Déu. Realitzen cultes de forma diària al vespre, onEsglésia Evangèlica de Filadèlfia
inclouen la predicació, l'oració, la lloança, i on la música i el cant ocupen un espai destacat. I el diumenge hi ha culte especial, amb un "sant sopar". Això fa que el culte sigui un element important de la vida quotidiana dels seguidors i seguidores. Destaquem els cinc espais de culte d'aquesta església a la nostra ciutat, que pot arribar a aglutinar una població de 700 persones en els cultes, sumant-hi totes les esglésies.

  • Església Evangèlica de Filadèlfia: plaça dels Gramàtics, 2 baixos – 25002
  • Església Evangèlica de Filadèlfia Mariola (1): plaça Galícia – 25003
  • Església Evangèlica de Filadèlfia (2): camí de la Mariola, s/n – 25001
  • Església Evangèlica de Filadèlfia Mariola (3): carrer Indíbil i Mandoni, 43 – 25003
  • Església Evangèlica de Filadèlfia dels Magraners: carrer Sant Ignasi de Loiola, 12 – 25190

Espai web: Federació d'Associacions Culturals Cristianes de Catalunya:
http://www.faccacatalunya.es/indexca.html

Veure en versió PDF PDF

Crèdits
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

Canal Youtube de l'Ajuntament de Lleida Facebook de l'Ajuntament de Lleida Twitter de l'Ajuntament de Lleida Flickr de l'Ajuntament de Lleida