Les tradicions religioses i espiritualsLes tradicions religioses i espiritualsLa Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici > Les tradicions > Cristianisme > Església Jesucrist dels Sants dels darrers dies (església mormona)

Església Jesucrist dels Sants dels darrers dies (església mormona)

Joseph Smith va ser el fundador de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies al segle XIX als Estats Units.

Entre els textos més importants, a més de la Bíblia, trobem el Llibre del Mormó, i ambdós són considerats la Paraula de Déu. Proposen la revelació contínua, perquè les declaracions de les seves autoritats eclesiàstiques són considerades escriptures sagrades no canòniques. El president de l'Església es considerat una mena de profeta contemporani.

Seguint el Llibre del Mormó, creuen en un sol Déu —Déu, Jesucrist i l'Esperit Sant—, tres persones separades que conformen la deïtat, cadascú amb la seva funció, atès que són éssers diferents, els dos primers humans, i l'Esperit, de caire immaterial, el que seria el Misteri de la Santíssima Trinitat.

Proposen que cadascú serà jutjat pels seus propis pecats i no creuen en la càrrega del pecat original sobre les persones.

De la mateixa manera que els Testimonis de Jehovà, també tenen l'obligació d'evangelitzar i promouen activitats missioneres i de caritat. Els joves són els encarregats de realitzar una tasca missionera durant dos anys en un país estranger.

En la quotidianitat, és important que els membres de la comunitat mormona estudiïn les escriptures sagrades i es dediquin a pregar. Un cop per setmana celebren el Sant Sopar, i de forma mensual, també fan dejuni de dos àpats. També celebren Nadal i Setmana Santa, tot i que no fan cap cerimònia particular.

Pel que fa a comportament, els fidels estan obligats a l'honestedat, la integritat, a obeir les lleis, la castedat fora del matrimoni i la fidelitat conjugal. L'avortament i l'adulteri són condemnats, i només s'admet el divorci en casos extrems.

A Lleida, la primera capella es va construir l'any 1986, i des de fa poc més de deu anys l'església està ubicada al barri de Ciutat Jardí. La comunitat està formada per unes 120
persones, i en la pràctica habitual dels diumenges hi participen al voltant d'una vuitantena.

CONTACTEEsglésia Jesucrist dels Sants dels darrers dies (església mormona)

Adreça: carrre Enric Farreny, 40-42, 25199 Lleida
Telèfon: 973 25 43 58
Adreça electrònica: lleida.sud@gmail.com
Espai web: www.lleidasud.blogspot.com

HORARIS

Diumenge: de 10.00 a 13.00 h

ALTRES ACTIVITATS QUE DESENVOLUPA

Realitzen tasques de suport a ONG, principalment donacions de material, i altres activitats. Des de fa 20 anys, cada any fan donació de sang. També fan concerts per Nadal.

Veure en versió PDF PDF

Crèdits
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

Canal Youtube de l'Ajuntament de Lleida Facebook de l'Ajuntament de Lleida Twitter de l'Ajuntament de Lleida Flickr de l'Ajuntament de Lleida