Les tradicions religioses i espiritualsLes tradicions religioses i espiritualsLa Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici > Les tradicions > Cristianisme > Testimonis Cristians de Jehovà

Testimonis Cristians de Jehovà

És un moviment fundat a finals del segle XIX als Estats Units per part de Charles Taze Russell (1852-1916). Des del 1931, s'anomenen Testimonis Cristians de Jehovà.

En destaquem algunes de les seves creences fonamentals. Creuen en un únic Déu, Jehovà, i rebutgen la creença en la Santíssima Trinitat. També creuen en el retorn de Crist perquè aquest governi la Terra, i interpreten les guerres, la fam i les catàstrofes naturals com un senyal del "final dels dies" o del món tal com el coneixem. L'arribada de Déu és el que portarà la pau a la Terra. Així, la reflexió sobre la Bíblia i l'anunci del Regne són els seus elements distintius.

Solen ser coneguts per la seva pràctica proselitista, atès que creuen que han de donar testimoni de la seva fe per tal d'ajudar el pròxim a conèixer la veritat i arribar així a la seva salvació. Rebutgen l'absorció de sang com a manament bíblic, és a dir, les transfusions sanguínies, i el consum d'aliments fets de sang.

Proposen seguir amb fidelitat la Bíblia com a guia per al comportament humà diari. Les seves pràctiques col·lectives se centren en la realització de reunions setmanals, tres cops per setmana a la Sala del Regne, i l'ensenyança al voltant de la Bíblia és una de les pràctiques centrals, que realitzen els "ancians" o "superintendents" de cada congregació. També realitzen pregàries d'adoració a Déu. El baptisme el realitzen per immersió i en l'edat adulta, i representa una integració a la comunitat religiosa i submissió a Déu, i no té caràcter sagramental.

La presència a les comarques lleidatanes del grup és notòria, atès que el 2004 se'n comptaven 14 congregacions. Segons el mapa de religions de Catalunya, l'any 2010 hi havia 131 Salons del Regne, xifra que indica que és una de les religions amb més espais de culte, darrere de l'Islam.

A Lleida, els inicis del grup es remunten a l'any 1940, aproximadament. A la nostra ciutat hi ha un Saló del Regne ubicat al barri de la Bordeta, que compta amb la participació d'unes 1.000 persones en les seves reunions regulars. Les llengües en què realitzen les seves activitats són català, castellà, romanès, anglès, francès i xinès.

CONTACTETestimonis Cristians de Jehovà

Saló del Regne
Adreça: carrer de les Roses, 6 baixos, 25001 Lleida
Telèfon: 618 613 100
Espai web: www.jw.org

HORARIS DE LES REUNIONS INFORMATIVES BÍBLIQUES

De dilluns a divendres: 19.30h (reunions en diferents idiomes)
Diumenge: de 10:00 a 11.45 h (català i castellà)
Diumenge: de 12:30 a 14.15 h (en anglès)
Diumenge: de 16.30 a 18.15 h (en català i castellà)
Diumenge: de 19.00 a 20.45 h (en català i castellà)

ALTRES ACTIVITATS QUE DESENVOLUPA

Tenen un programa de recursos destinats a socórrer persones afectades en casos de desastres naturals.

Veure en versió PDF PDF

Crèdits
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

Canal Youtube de l'Ajuntament de Lleida Facebook de l'Ajuntament de Lleida Twitter de l'Ajuntament de Lleida Flickr de l'Ajuntament de Lleida