Les tradicions religioses i espiritualsLes tradicions religioses i espiritualsLa Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici > Les tradicions > Hinduisme > Brahma Kumaris

Brahma Kumaris

Brahma Kumaris

CONTACTE

Adreça electrònica: lleida@aembk.org / lleida@es.bkwsu.org
Espai web: http://www.bkwsu.org/spain

EL GRUP

El grup Brahma Kumaris de Lleida pertany a una comunitat internacional que duu el mateix nom i que va ser creada el 1936 per Dada Lekhraj (Brahma Baba). Actualment, a l’Estat espanyol hi tenen 18 centres i la seu central és a Barcelona. Brahma Kumaris de Lleida està representat al Grup de Diàleg Interreligiós de l’associació d’Amics de la UNESCO de Lleida, no té un centre a la ciutat i està molt vinculat a la seu de Barcelona.

El grup de Lleida es va crear l’any 2006. En els cursos regulars participen entre vuit i deu persones, però en les conferències que realitzen poden agrupar-ne fins a vuitanta.

Cal destacar la pluralitat religiosa que acull en el seu interior, i així ho expressa la mateixa entitat: “La base de la nostra associació és la meditació Raja Ioga, el que es coneix com el Ioga de la Ment. Raja vol dir real, de reialesa, també d’autèntic, de veritable. La meditació, o Raja Yoga, és un estil de vida espiritual, un camí espiritual. No ens definim com una religió, però la veritat és que ens falta molt poc per ser-ho, per dues raons: una, perquè tot i que diem que som una associació de Raja Ioga, no tenim un mestre, un guru, sinó que creiem en Déu, diguem-li Ala, Jehovà, Shiva, Ra, el Senyor, el Pare, Baba “papà”, etc., i dos, perquè no tenim un text sagrat en concret, si bé tenim unes classes o “reflexions” que en diem “murlis” i que provenen de l’Índia, on ens vénen marcades una mica les pautes de convivència, reflexió i conducta.” (Brahma Kumaris - Lleida)

El grup practica el Raja Ioga (unió suprema), que es basa en quatre pilars: el ioga o meditació, estudi, coherència en la vida personal d’acord amb els valors o principis espirituals i donar un sentit de servei als altres a la vida.

A l’Associació Brahma Kumaris creuen que la reencarnació de l’ànima només la poden realitzar les persones, i que aquestes obeeixen a la llei del karma. Practiquen el vegetarianisme. Un dels seus objectius és potenciar els pensaments positius, l’optimisme i l’autoestima.

ALTRES ACTIVITATS QUE DESENVOLUPA

A escala internacional, l’entitat es dedica a donar serveis gratuïts a la gent gran, a joves, en presons i hospitals. I a escala local, el grup ha organitzat activitats obertes, com conferències sobre temes d’espiritualitat. Quan han disposat d’espai propi, també han fet cursos de pensament positiu i meditació, seminaris, tallers i meditacions creatives.

Veure en versió PDF PDF

 
Crèdits
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

Canal Youtube de l'Ajuntament de Lleida Facebook de l'Ajuntament de Lleida Twitter de l'Ajuntament de Lleida Flickr de l'Ajuntament de Lleida