Les tradicions religioses i espiritualsLes tradicions religioses i espiritualsLa Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici > Les tradicions > Islam > Mesquita Omar

Mesquita Omar

Mesquita Omar

CONTACTE

Associació Islàmica de Lleida i Província
Adreça: carrer Clavell, 2 3r i 4t, 25007 Lleida

HORARIS

Les pregàries es fan cinc cops al dia: al matí, al migdia, a mitja tarda, al vespre i a la nit. Els horaris de les pregàries varien al llarg de l’any.

LA COMUNITAT

Durant els anys vuitanta del segle XX les comarques lleidatanes van viure un període de recepció de població d’origen estranger, entre les quals cal destacar les persones de tradició religiosa musulmana. És aquest fenomen migratori el que ens permet entendre l’obertura de la mesquita Omar, que es va constituir a Lleida l’any 1990 en el marc de l’Associació Islàmica de Lleida i Província, que formava part de la Federació de Comunitats Musulmanes d’Espanya.

La mesquita està ubicada en dos pisos pròxims a la plaça de la Paeria. L’adaptació a aquest espai fa que l’estructura no s’assembli gaire a un oratori o mesquita tradicional. A més dels espais dedicats estrictament a la pregària, també compten amb espais per atendre les nenes i els nens que estudien l’Islam i una sala per fer ablucions rituals.

Fins a mitjan anys 90, aquesta mesquita aplegava tota la població musulmana de la ciutat, fins que l’any 1996, quan es queda petita la primera, es va constituir una segona mesquita al carrer Pau Claris, el Centre Islàmic Ibn Hazm.

Les llengües usades són l’àrab i el castellà. La comunitat està formada per població africana i hi destaquen els països següents: Gàmbia, Mali, Mauritània, el Senegal, Algèria i el Marroc, a més de gent procedent de l’Índia, el Pakistan i també d’Espanya.

ALTRES ACTIVITATS QUE DESENVOLUPA

A més de les pregàries i les festes, la comunitat organitza activitats i classes d’àrab per a infants.

Veure en versió PDF PDF

 
Crèdits
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

Canal Youtube de l'Ajuntament de Lleida Facebook de l'Ajuntament de Lleida Twitter de l'Ajuntament de Lleida Flickr de l'Ajuntament de Lleida