Les tradicions religioses i espiritualsLes tradicions religioses i espiritualsLa Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici > Les tradicions > Islam > Germans de Touba

Germans de Touba

EL GRUP

Germans de Touba és una associació musulmana de tradició muridita. El muridisme és una tariqa (confraria) sufí amb força arrelament al Senegal i Gàmbia.

Cada confraria té les seves creences i rituals específics, i cadascuna està fundada per un mestre (cheik) que predica al grup una via mística, un camí cap a Déu (tariqa) que els membres de la confraria segueixen.

El grup de Lleida va prendre més força l’any 2007, tot i que ja feia anys que es trobaven per realitzar celebracions religioses. Destaquen la celebració del Magal i el naixement de Maouloud (Mahoma). Entre altres activitats, també s’orienten a l’ajut humanitari al poble de Touba, població originària dels membres del grup.

En les seves trobades dominicals hi participen entre 40 i 50 persones, majoritàriament originàries del Senegal. La llengua que solen usar és el wòlof, pròpia de l’ètnia wòlof majoritària al Senegal.

Veure en versió PDF PDF

 
Crèdits
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

Canal Youtube de l'Ajuntament de Lleida Facebook de l'Ajuntament de Lleida Twitter de l'Ajuntament de Lleida Flickr de l'Ajuntament de Lleida