L’Ajuntament de Lleida aprova el compte general de 2014 amb el vot a favor del PSC i l’abstenció de CiU, Ciutadans, la Crida i PP

El ple constituït en Junta General de l’EMU ha aprovat així mateix els comptes anuals En la sessió plenària d’avui també s’ha presentat la memòria del Síndic de Greuges, que ha realitzat 7.523 assistències durant l’any 2014 El ple ha aprovat 13 mocions, 2 de les quals d’entitats ciutadanes

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui el compte general de 2014 amb el vot a favor del PSC i l’abstenció de CiU, C’s, la Crida i PP. El ple celebrat aquest divendres, constituït en Junta General de l’EMU, ha aprovat els comptes generals de l’EMU amb el vot a favor del PSC i l’abstenció de CiU, C’s i PP. Ahir el Consell d’Administració de l’EMU va aprovar una taxació dels actius de l’empresa, adjudicada a THIRSA per 39.000 euros més IVA.

En la sessió ordinària del ple de setembre s’ ha aprovat l’acord de col·laboració de la Paeria amb Orvepard per a la cessió d’ús d’un tram de mur del marge dret del riu Segre per a la realització d’un espai d’exhibició d’art urbà i  també s’ha aprovat el conveni de col·laboració entrel’Ajuntament de Lleida i l’Associació Aurembiaix per regular i fixar la cessió de l’espai soterrani de l’església de Sant Martí. En l’àmbit de la comissió de Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació, s’ha donat llum verda al Conveni de col·laboració amb la Fundació Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona “la Caixa” per afavorir el desenvolupament de les diverses activitats de caràcter cultural i social, al Conveni de col·laboració amb l’Agència Catalana de Joventut per oferir a les persones titulars del carnet jove uns descomptes en entrades per activitats organitzades per l’Ajuntament. Finalment, en aquest àmbit, s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Paeria i el Club de Biketrial Pardinyes per a la cessió del “Bike trial parc Lleida” municipal situat a Pardinyes.

 

També s’han aprovat les festes locals del municipi de Lleida per l’any 2016 i el canvi de denominació d’un lloc de treball vacant de funcionari d’habilitació nacional.

Pel que fa a Patrimoni, han tirat endavant la proposta d’aprovació de la desafectació del servei públic d’un vehicle declarat no utilitzable, amb la valoració de desballestar; la proposta d’aprovació del Protocol d’intencions de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Privada Sorigué per a la creació d’un Parc de les Arts a la ciutat, i la proposta d’aprovació del Protocol d’intencions entre la Paeria i l’Associació d’Empreses i Tecnologies i Serveis, de cessió de l’Edifici Comandament de la Caserna d’Artilleria de Gardeny, per a l’ampliació d’espais ocupats per l’Associació.

 

Mocions

 

En el capítol de Mocions, el Ple municipal n’ha aprovat 13  , dos de les quals, tal com estableix el cartipàs, han estat promogudes per entitats.

El ple ha aprovat la que ha presentat l’Associació de Veïns del Turó de Gardeny per mancances de serveis bàsics al Turó de Gardeny amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció de la formació socialista. La moció de l’Associació Plataforma per a la Dignificació del Pla de l’Aigua de Lleida per a la dignificació del Centre Històric de la ciutat ha comptat amb el suport unànime del ple en els punts 1, 2 i 4 i amb l’aprovació del punt 3 amb els vots del PSC, CiU, C’s, ERC i Comú.

L’Associació d’Empresaris Agraris de Lleida ha exposat al ple el document “Salvem la ramaderia Pifarré”, a través del qual tots els grups que conformen la corporació municipal han mostrat el seu consens per donar suport a la família Pifarré i la ramaderia.En aquest sentit, l’alcalde ha assegurat que “La Paeria no pararà fins aconseguir l’objectiu de salvar la ramaderia Pifarré”.

La resta de mocions aprovades avui al ple són les següents:

 

-La Moció del Grup Municipal CRIDA PER LLEIDA-CUP, per avançar cap a totes les sobiranies en els punts 2 i 3.

-El 1r punt de la Moció del Grup Municipal del PARTIT POPULAR en defensa de l’estat de dret i la cohesió d’Espanya.

-Han tirat endavant els punts 1, 2, 3, 4 i 7 dela moció conjunta dels grups municipals de CiU i ERC-AVANCEM en defensa de l’estat de dret i respecte a la voluntat popular expressada en les urnes.

-Moció conjunta dels grups PSC, CiU, Ciutadans, ERC-Avancem, CRIDA-CUP, PP i el Comú de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània

-Moció del Grup Municipal de CIUTADANS per dur a terme una valoració econòmica de la construcció de l’edifici del nou Institut Escola de Pinyana i instar a la Generalitat a fixar un calendari d’execució de les obres.

-Moció conjunta dels grups CiU, Comú de Lleida, ERC Avancem, C’s i PP per despolititzar les FAVLL

-Moció del Grup Municipal del COMÚ DE LLEIDA de l’adequació de l’IBI a l’ús real del terreny.

-Moció del Grup Municipal de CiU per impulsar un programa municipal d’ajuts als menjadors escolars per a l’alumnat de Lleida.

-Moció del Grup Municipal de CiU per demanar ampliar la línia 6 de transport públic d’autobús per atendre el desplaçament d’alumnes de l’Institut Castell dels Templers a Copa d’Or.

-Moció del Grup Municipal de CiU per exigir l’acord de reforestació i adequació del pati de l’escola Alba.

-Moció del Grup Municipal de CiU sobre el compliment de les disposicions del cartipàs municipal aprovat per l’Ajuntament de Lleida.

Ple de la memòria del 2014 de la Sindicatura de Greuges

Abans del Ple Municipal, ha tingut lloc el Ple de la Memòria del 2014 de la Sindicatura de Greuges. El Síndic Municipal, Josep Giné, ha exposat les dades corresponents a l’any passat. Durant el 2014, la Sindicatura ha realitzat 7.523 assistències (gestions, consultes, atencions directes i escrits), el que suposa un lleuger augment respecte l’any anterior –un 4%-. Les visites han incrementat un 17%, havent-ne fet 2.357. De les queixes rebudes, se n’han admès 257, de les quals el 92% han resultat expedients resolts de forma amistosa. Giné ha defensat el paper i el treball que fa la sindicatura perquè siguin respectats els drets dels ciutadans.