La tinent d’alcalde Jordina Freixanet anima el jovent del Secà a participar en l’Espai Educatiu per a Joves de Torre Queralt

Fa una valoració altament positiva de la jornada de portes obertes i de l’assemblea de joves que “ha de fer de la Casa Xina l’espai comunitari per excel·lència del barri”

La tinent d’alcalde i regidora del Secà de Sant Pere, Jordina Freixanet, ha fet una valoració altament positiva del cap de setmana d’activitats a la Casa Xina, nom popular amb què es coneix Torre Queralt, per endegar el projecte de l’Espai Educatiu per a Joves.

Freixanet ha fet aquesta valoració abans d’iniciar-se l’assemblea de joves, en què s’ha triat el grup motor per coordinar aquesta iniciativa, nascuda del Consell de la Zona 04, que pretén crear un recurs de lleure inclusiu i integrador, que cohesioni la població i que contribueixi a l’equilibri i l’equitat social i cultural a través de l’autogestió i la corresponsabilitat.
Una trentena de joves han participat en l’assemblea, “amb la qual es vol començar a engrescar els i les joves en aquest projecte, entorn aquesta Casa Xina, que és i s’han de fer seva”, ha dit la Jordina Freixanet, que ha continuat animant els assistents a endegar dinàmiques de treball comunitari.
“La Casa Xina se situa com l’espai comunitari per excel·lència del barri del Secà amb aquest projecte. És un espai de futur per al jovent, al qual es poden atansar després de molt temps d’estar tancat per poder treballar dinàmiques i sinergies que esperem que facin seves i a poc a poc prenguin vida”, ha dit la tinent d’alcalde. Tall de veu J. Freixanet
L’assemblea havia d’escollir un grup motor de 15 persones que serà l’encarregat de liderar el projecte, amb l’acompanyament d’una gestora, formada per representants de 6 entitats i diferents departaments municipals: Educació, Joventut, Serveis Socials i Participació i per veïnes i veïns del barri. Aquest grup motor l’integraran joves majors de 18 anys i la seva fita serà treballar en la definició concreta i l’organització del projecte amb la previsió de començar a funcionar aquest setembre. El grup motor estarà acompanyat per la gestora i per un/a professional contractada per part de l’Ajuntament de Lleida, que donarà suport i seguiment a tot el procés.