La Paeria impulsa la campanya “Carn de Porc, com sempre” per fomentar el consum de porcí

L’Ajuntament de Lleida dona el tret de sortida, demà dissabte, 20 de desembre, a una campanya per incentivar el consum de carn de porc amb diverses accions que inclouen la degustació i la difusió de les qualitats gastronòmiques i saludables d’aquesta carn, amb l’objectiu de reforçar la confiança de la ciutadania i donar suport al sector porcí davant l’afectació que està patint arran de la crisi de la Pesta Porcina Africana.

L’Ajuntament de Lleida dona el tret de sortida, demà dissabte, 20 de desembre, a una campanya per incentivar el consum de carn de porc amb diverses accions que inclouen la degustació i la difusió de les qualitats gastronòmiques i saludables d’aquesta carn, amb l’objectiu de reforçar la confiança de la ciutadania i donar suport al sector porcí davant l’afectació que està patint arran de la crisi de la Pesta Porcina Africana.

En la primera acció es podran degustar tastets de pa amb pernil del Grup Vall Companys. Es repartiran, a partir de les 17.30 h, en una carpa ubicada davant del pavelló Barris Nord com a escalfament al partit de bàsquet entre el Hiopos Lleida i el Reial Madrid. A més, durant el partit, a les pantalles laterals de l’interior del pavelló es projectarà la imatge de la campanya “Carn de porc, com sempre”.

La Paeria està preparant un calendari d’accions, amb el suport de diversos sectors, per fomentar el consum de carn de porc i que s’aniran desvetllant en els propers mesos, coincidint amb diferents esdeveniments que es fan a la ciutat de Lleida.

Paral·lelament, diversos testimonis populars recordaran, amb missatges a les xarxes socials, les bondats de la carn de porc, les seves qualitats dietètiques i el pes tradicional d’aquesta carn a la cuina i a la dieta Mediterrània.

La iniciativa, que lidera la Paeria mitjançant la regidoria de Promoció de la Ciutat, està consensuada amb el sector porcí i de l’alimentació de Lleida, la Federació d’Hostaleria de Lleida, l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia i la Nutrició i el Hiopos Lleida.

El porcí, estratègic per a Lleida

Amb aquesta campanya es vol ajudar a potenciar un sector estratègic per a l’economia estatal, catalana i, especialment, lleidatana, i que contribueix al posicionament internacional de la carn que es produeix a Lleida amb garanties de bioseguretat i sanitat animal.

Cal tenir en compte, a més, que la ciutat de Lleida és un epicentre destacat del porcí, amb Mercolleida, llotja de referència europea per als preus del porc i agent essencial en el sector agroalimentari.