Open Data

Inici > Open Data

Què és?

L’Open Data (dades obertes) és l’apertura a la ciutadania de les dades públiques de l’Administració. Consisteix a posar a disposició pública i lliure les dades que genera l’Administració en formats digitals i estandarditzats.

L’Open Data facilita l’accés a tota aquesta informació, que posa a l’abast de la ciutadania i, a més, fomenta la reutilització d’aquestes dades. D’aquesta manera, qualsevol persona o organització pot utilitzar les dades obtingudes per a una nova idea que en generi de noves, nou coneixement i nous serveis. L’Open data obre un món d’oportunitats a la innovació, al coneixement i ofereix, també, noves oportunitats de negoci.

Amb aquest servei, l’Administració augmenta la transparència ja que el ciutadà accedeix a una visió real de la prestació de serveis. A més, es promou el teixit econòmic i la innovació atès que s’obren importants volums d’informació que les empreses poden utilitzar gratuïtament per complementar els seus productes i serveis.

"Les idees són xarxes"
"Les idees estan en la xarxa"
"Les coses es fan en col·laboració, es fan en Xarxa"
"Hi han moltes ments brillants allí a fora..."
Jarmo Eskelinen. Forum Virium (Hèlsinki, Finlandia)

El més descarregat

Projecte cofinançat en un 50% pel Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2007-2013, Eix 1, i en un 25% pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Aquest projecte no ha suposat cap despesa pressupostària ni ha estat externalitzat per part de l'Ajuntament de Lleida.
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional
Generalitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions Institucionals
Diputació de Lleida
Assessorament a l'usuari
© Ajuntament de Lleida | Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida

paeria.cat