La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

L’Ajuntament de Lleida, reconegut per tercer any consecutiu entre els ens locals més transparents de Catalunya

Data de publicació: 19/4/2017

-L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recollit aquesta tarda el segell de Transparència i Qualitat Infoparticipa que atorga la UAB en matèria de bones pràctiques en transparència

-L’any 2014 van obtindre el segell el 7% dels ajuntaments catalans, el 2015 el 6% i el 2016 el 9%. I l'Ajuntament de Lleida ho ha obtingut els 3 anys consecutius.

L’Ajuntament de Lleida ha obtingut per tercer any consecutiu el distintiu de la Universitat Autònoma de Barcelona que el situa entre els ajuntaments amb un índex més elevat de transparència de tot Catalunya. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros,  ha recollit aquesta tarda el segell de Transparència i Qualitat Infoparticipa que atorga la Universitat de Barcelona als ens locals que compleixen amb els requisits que determina el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural d’aquesta universitat. L'alcalde ha assistit a l'acte acompanyat del 2n tinent d'alcalde Fèlix Larrosa. 

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local reconeix les bones pràctiques en les webs de les administracions públiques locals, Ajuntaments i Diputacions.

L’Ajuntament de Lleida ha superat el 95% de transparència (un 98,08%) la mateixa puntuació que han obtingut ajuntaments com el de Barcelona o Girona. En els darrers tres anys, la Paeria ha format part del nucli d’Ajuntaments de Catalunya que obtenen aquest segell.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha manifestat que aquest reconeixement “posa en valor la tasca que ha dut a terme l’Ajuntament de Lleida per facilitar el màxim d’informació a la ciutadania sobre l’activitat, el funcionament i els recursos municipals per fomentar la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes”. El paer en cap ha garantit que es continuarà treballant per potenciar aquesta transparència i ha destacat la posada en marxa d’un procés participatiu per decidir el destí de part del pressupost municipal.

El Consell Certificador ha avaluat la informació que els ajuntaments ofereixen a la seva web sobre els representants polítics, sobre la gestió dels recursos col·lectius i econòmics (pressupostos, salaris, contractacions i subvencions), informació sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. El total de requeriments sol·licitats eren 52.

L’acte de lliurament dels segells l’ha presidit el delegat de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, Jordi Foz, i hi han participat la catedràtica de filosofía de la UAB i presidenta del Consell Certificador del Segell Infoparticipa, Victòria Camps, la rectora de la UAB, Margarita Arboix i Amparo Moreno, directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, Amparo Moreno.

 


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.