La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

El comerç del Centre Històric, Magraners, La Bordeta, Democràcia, Cardenal Remolins i Sant Antoni se suma a la campanya 'Compra i descobreix Catalunya'

Data de publicació: 1/6/2022

En l'edició 2022, que comença avui, hi participen 33 municipis catalans

La iniciativa està organitzada per la Xarxa de barris antics amb projectes

REGIDORIA DE CONSUM, COMERÇ, MERCATS I PARTICIPACIÓ

El comerç del Centre Històric, Magraners, La Bordeta, Democràcia i Cardenal Remolins i aquest any, per primer cop, el carrer Sant Antoni se suma, des d'avui a la dotzena edició de la campanya 'Compra i descobreix Catalunya' amb l'objectiu de donar suport al petit comerç i promocionar el turisme local i de proximitat. La iniciativa està organitzada per la Xarxa de barris antics amb projectes, formada per un total de 33 municipis, i amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Durant el mes de juny, les persones que comprin a les botigues adherides a la campanya, 150 establiments a Lleida, poden participar en el sorteig de premis per visitar els 33 municipis organitzadors. Les experiències inclouen visites guiades, visites teatralitzades, dinars, activitats de coneixement de l'entorn natural, tastos, nits d'hotel i la participació en festes i fires locals, entre altres. Tall de veu de la regidora Marta Gispert

Enguany, la campanya incorpora un nou canal de participació digital per evitar el consum de paper. Qualsevol persona que participi en el 'Compra i descobreix Catalunya' podrà omplir un formulari amb les dades personals, a través del portal web www.participa.xarxabarris.cat i adjuntar-hi una fotografia del tiquet de compra, que servirà per validar la correcta participació.

Durant el juliol se sortejaran 34 experiències. Es tracta de premis per a dues persones que es gaudiran en cadascun dels 33 municipis organitzadors fins al març de 2023 segons la data especificada per cada municipi. A més, els comerços que participen en la iniciativa també tenen l'oportunitat de poder guanyar una experiència, com a mostra d'agraïment per a la seva col·laboració.

En aquesta dotzena edició de la campanya hi participen 14 municipis de Barcelona, 1 de Girona, 8 de Tarragona i 10 de Lleida: la capital del Segrià i també Balaguer, Cervera, Cervià de les Garrigues, El Pont de Suert, Juneda, les Borges Blanques, Solsona, Torres de Segre i Tremp.

La campanya va néixer en el marc de la Llei de Barris. Aquesta legislació va fomentar el treball en xarxa per dinamitzar i potenciar els comerços de proximitat i dels nuclis més petits. A partir d'aquí, gràcies a la inquietud de nombroses administracions, va sorgir la idea de dinamitzar el comerç mitjançant un projecte col·laboratiu. La primera edició es va celebrar el juny de 2011.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.