<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/estiu-en-viu-cor-de-polifonia-tradicional-de-lleida>>.

Cor de polifonia tradicional de Lleida- Estiu en Viu

Al pati de l’IEI

Data d'inici

Al pati de l’IEI

Què?
Estiu en viu Cultura Cultura popular Música Tots els públics
Quan?
21/06/2024 de 19:00 a 20:00 (Europe/Madrid / UTC200)
On?
Pati Institut d'Estudis Ilerdencs
Nom de contacte
Auditori Municipal Enric Granados
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973700639
Organitzador
Auditori Municipal Enric Granados
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

Cantem a capella usant les maneres tradicionals de cantar a veus de la majoria de pobles nord occidentals de la Mediterrània. Es tracta d'un tipus de polifonia molt rica en harmònics i molt popular a Catalunya fins al segle XIX, moment en el qual van aparèixer altres tipus de polifonies, i aquesta manera de construir veus espontàniament fruit de la saviesa popular, va anar caient en desús. 

Cantarem repertori tradicional català amb una sonoritat que us pot sonar molt exòtica, però que en realitat ens és molt pròpia.

Estrenarem algunes peces de molta proximitat. Us redescobrirem les cançons de pandero que cantaven les dones de les confraries del Roser a les nostres contrades, i un Miserere que encara es canta a Tarrés, entre altres.

La iniciativa de formar un cor de polifonia tradicional a Lleida, va sorgir arran d'un taller organitzat per l’Auditori Enric Granados que va impartir l'Heura Gaya, com a activitat complementària de la programació de l'òpera de butxaca: "Balada d'en Solé Sugranyes" el passat gener. El taller va tenir molt èxit i va sorgir la voluntat de continuar d'una manera més estable, així que, des d'aleshores ens reunim setmanalment sota la direcció d'Heura Gaya i l'acollida de l’Auditori.

 

Repertori:

Miserere de Tarrés

Cançons de pandero

Pregària per fer ploure

Les agonies de Torelló

Muntanyes araneses

Antònia