<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/exposicio-2festes>>.

Exposició- 2FESTES

Data d'inici

Què?
Exposicions Cultura
Quan?
05/04/2024 fins a 26/04/2024 (Europe/Madrid / UTC200)
On?
ASSOCIACIÓ CULTURAL D'ARTISTES PROMETHEA
Nom de contacte
Associació Promethea
Correu electrònic
Organitzador
Associació Promethea
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

"L'exposició 2FESTES és una exposició a on es mostren les festes tradicionals dels territoris de parla catalana en format artístic, podeu trobar des d'il·lustracions fins a fotografia artística entre altres elements. Podeu veure que el món de les festes tradicionals és molt extens. PABODO (Pau Bonales Domínguez) és el dissenyador de l'exposició i també és l'encarregat de fer les fotografies, les il·lustracions són obra de Pyrenna (Rosa González)

Aquesta exposició forma part del projecte ESPARRIOTS, un projecte a on es duen a terme activitats i publicacions de cultura popular i tradicional.

Els inicis d'aquest projecte sorgeixen d'una recerca sobre els ESPARRIOTS, uns personatges tradicionals de diferents indrets del món elaborat per Pau Bonales, que va penjar un petit recull d'informació (no tota) en una pàgina web. Seguidament, Pau Bonales va presentar un petit assaig de quasi 50 pàgines amb il·lustracions de Pyrenna i un petit quadern perquè pintin els nens i nenes il·lustrats per Pyrenna.

Les fotografies de PABODO sempre són fetes amb telèfon mòbil i editades al moment, aquesta exposició agrupa quatre obres fotogràfiques, 1 figura històrica (per mostrar com eren les figures antigament), també una col·lecció d'il·lustracions dels ESPARRIOTS i una obra que mostra les 3 festes principals de la província de Lleida, de les quals una va desaparèixer fa uns cinquanta anys."

L'exposició es podrà visitar els dijous i divendres de 18 h a 21 h del 5 al 26 d'abril de 2024.